Tompa nyomásszerű fájdalom

Tisztelt Doktor úr!

Néhány napja a mellkasomban a szivemnél a baloldalon tompa szorító nyomásszerű érzésem van, egyfajta légszomjjal együtt. Maga a légszomj az enyhe, és ciklikusan ismétlődő, amíg a szorító érzés tart, maximum 5-6 percig. A vérnyomásom,  amikor mérik stabil 130/70

Az előzőekben leírtak tavaly nyáron úgy két héten keresztül már megtörténtek, majd elmúlt, és egész eddig nem volt tapasztalható.

Mi lehet ennek az oka, mit érzek?

Nem tudom fontos e, én 35 éves vagyok 182cm, és 92kg. A súlyom több éve változatlan 4-5 kg.-os eltéréssel. Egészségesen táplálkozom, és élek, semmi károsszenvedélyem sincs. 19éven át ökölvívtam, két évvel ezelőttig. Azóta taktikai lövészetre járok. Mellette 20 éve a mai napig testépítő vagyok. Soha nem volt semmi betegségem az esetenkénti influenzán kívül, de az sem jellemző. A családomra jellemző az érős jó szív. 4 vállalkozásom volt sok évig, feszültséggel és stresszel együtt. Fokozatosan leépítve ma már, csak 2 van, és ezzel az életem is sokkal nyugodtabb már. Ezért nem értem miért most jön ilyesmi elő nálam.

A segítséget előre is köszönöm szépen!

Tisztelettel: Madár Zoltán

WEBBeteg szakértő válasza mellkasi fájdalom témában

Tisztelt Kérdező! Panaszait (mellkasi nyomásérzés, ami 5-6 percig tart és enyhe légszomj kísér, lehetnek kardiális erdetűek. Ezt ki kell zárni egy kardiológiai vizsgálat során: EKG, terheléses EKG, szívultrahang, stb. Ha ezt kizárták akkor meg lehet nézni a további okokat is mint: mellkasi izom, izületi panaszok, régi zúzódások, sérülések, vagy légzőszervi panaszok: légzésfunkció, mellkasrtg. stb. Ha ezeket is kizárták akkor arra lehet gondolni, hogy a hosszas megterhelés és stressz az oka. Különben a stressz szokott maradandó károsodást okozni és gyakran jelentkezhetnek panaszok, akkor mikor már maga a stressz megszünt vagy csökkent.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 14.

Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek

Mellkasfájdalom, quantiferon pozitív...
Tisztelt doktornő! 2019-Ben igazolt, nem fertőző tbc-s beteg voltam. Pár hónapnyi gyógyszeres kezelést követően gyógyultnak nyilvanítottak, közben. 1.típusu...
Nyelőcső és hát fájdalom
Jonapot . Kb 5 eve lassan elkezdodott egy nyelési fájdalom. 3 szor voltam endoszkopon. nem reg ct-en es MR -in. sehol semmi komolyat nem lattak. azt hittem...
Szívprobléma
Tisztelt Belgyógyász doktor úr! 32 éves férfi vagyok. 6-12 havonta járok kardiológiai kivizsgálásra, ahol eddig ekg, terheléses EKG, szív Uh rendben volt....
Szívinfarktus, puffadás?
Tisztelt Doktor Úr! Egészséges 35 éves férfi vagyok. Sajnos merevedési zavarok miatt Tadalafil 5 mg ot kell szednem. (Urológus irta fel). Nagyon tartok a...
Mellkasi fájdalom
Tisztel Doktornő! Kb 3 hónapja jelentkezett először a fájdalom a mellkasomban. Kissé balra orientálódik a szívem környékére. Nem köthető sem napszakhoz, sem...
MR vizsgálat ?
Kedves Laki Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni. A tél folyamán felvetődött egy vékonybél Crohn betegség lehetősége, amit márciusi szövettani eredmény...