Pánikroham vagy szívbetegség?

                  Tisztelt, Doktornő!

1 éve diagnosztizáltak nálam Mitralis Prolapsust.Ennek jeleit szoktam is érezni, szapora, vagy szabálytalan szívdobogás.Ilyenkor kicsit megilyedek, de arra gondolok nyugtatás képpen, hogy azt mondta az orvos, ezek nem az infarktus jelei, sajnos ezzel jár ez a kis eltérés a szívemben, ezzel együtt lehet élni. Az egyik napon ébredés után kb fél órával elkezdett gyorsulni a szívverésem, nagyon magas lehetett a pulzusom.Ennyire erősen még nem éreztem.Nem volt szabálytalan.csak borzasztó gyors.Kezem, lábam nem dagadt, nem szédültem, nem fájt a mellkasom.De iszonyúan megilyedtem és nem tudtam uralkodni magamon,, a végén már fulladtam is, a kezeim bemerevedtek. Magam voltam, így kihívtam a mentőket.Csináltak EKG-t, rendben volt.Vérnyomásom tökéletes volt, pulzusom még magas volt kicsit, de már nyugodtabb  voltam. A kérdésem az lenne: JÓL GONDOLOM? EZ EGY NAGY BEPÁNIKOLÁS VOLT a szívem miatt? És mi okozhat ilyen hirtelen pulzus emelkedést? Egyszerűen félek az infarktustól, pedíg nagyon igyekszem nem gondolni rá.

Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza mitrális prolapsus témában

Kedves kérdező!

Sajnos a prolapussal gyakran együttjárnak különféle ritmuszavarok, előfordulhat szapora szívdobogásérzés is. Ahogy az orvos is mondta, ez egy veleszületett eltérés következménye, nem az infarktus bevezető jele. Rendszeres testmozgás segíthet, ha a panasz ismétlődik, a különféle ritmuszavarok elkülönítésére 24 órás EKG felhelyezése jön szóba, illetve elképzelhető, hogy orvosa pulzuscsökkentő gyógyszert fog javasolni (ezek a készítmények általában a pánikszerű érzésre is jó hatással vannak) .Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. július 10., 09:53; Megválaszolva: 2009. július 10., 09:53
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Lelet értelmetés
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma