Adrenerg aktivitás

kedves Doktor Ur / No!

Kerdesem a kovertkezo lenne: AAdrenerg aktivitas lepett fel nalam 3 alkalommal, 2 honapos kihagyasokkal. Pulzusom 148, vernyomasom elerte a 200-at, 15 percig allt fennt ez az allapot, remegessel tarsult.Kulfoldon elek, vizsgaklatokra kell mennem, valoszinuleg stressz alapu aktivitasrol van szo. Kerdesem: mennyire veszelñyes a szovemre nezve a 148-as pulzus, tekintve hogy MPS -em is van? Lehet-e ezekneka  rohamoknak komoly szovodmenye? Amig a vizsgalatok nem zarulnak le, Diazepan 5 mg-os tablettak adtajk az itteni orvosok, hogy ha rosszul vagyok, azonnal szedjem be. Ez lefogja lassitani a pulzçusomat, vagy ez csak egy nyugtato?

Valaszat elore is koszonom: Antonia

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza magas pulzus témában

Kedves Antónia!

A Diazepam csak nyugtató, nem fogja csökkenteni a pulzust. Ha egyébként nincs a mitralis prolapsuson kívül szervi eltérés (és nem enged nagyon vissza a billentyű) , a 148-as pulzus nem okoz szívkárosodást, feltéve, ha nem áll fenn hosszú ideig (órákig-napokig) . Azonban a hirtelen vérnyomáskiugrások aggasztóbbak, a végére kellene járni, mi állhat a háttérben - bár ritka, de felmerül a mellékvese-velő túlműködése is.Valószínűleg hormonháztartási zavarok irányában is folynak vizsgálatok. A kezelés az eredményektől is függ, mivel ha a a mellékvese betegsége igazolódik, bizonyos pulzuscsökkentők még ronthatnak is az állapoton.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. július 16., 10:28; Megválaszolva: 2009. július 16., 10:28
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után
Érdeklődés II.
Érdeklődés