Adrenerg aktivitás

kedves Doktor Ur / No!

Kerdesem a kovertkezo lenne: AAdrenerg aktivitas lepett fel nalam 3 alkalommal, 2 honapos kihagyasokkal. Pulzusom 148, vernyomasom elerte a 200-at, 15 percig allt fennt ez az allapot, remegessel tarsult. Kulfoldon elek, vizsgaklatokra kell mennem, valoszinuleg stressz alapu aktivitasrol van szo. Kerdesem: , mennyire veszelñyes a szovemre nezve a 148-as pulzus, tekintve, hogy MPS -em is van? Lehet-e ezekneka  rohamoknak komoly szovodmenye?, Amig a vizsgalatok nem zarulnak le, Diazepan 5 mg-os tablettak adtajk az itteni orvosok, hogy ha rosszul vagyok, azonnal szedjem be. Ez lefogja lassitani a pulzçusomat, vagy ez csak egy nyugtato?

Valaszat elore is koszonom: Antonia

WEBBeteg szakértő válasza magas pulzus témában

Kedves Antónia! A Diazepam csak nyugtató, nem fogja csökkenteni a pulzust. Ha egyébként nincs a mitralis prolapsuson kívül szervi eltérés (és nem enged nagyon vissza a billentyű), a 148-as pulzus nem okoz szívkárosodást, feltéve, ha nem áll fenn hosszú ideig (órákig-napokig). Azonban a hirtelen vérnyomáskiugrások aggasztóbbak, a végére kellene járni, mi állhat a háttérben - bár ritka, de felmerül a mellékvese-velő túlműködése is.Valószínűleg hormonháztartási zavarok irányában is folynak vizsgálatok. A kezelés az eredményektől is függ, mivel ha a a mellékvese betegsége igazolódik, bizonyos pulzuscsökkentők még ronthatnak is az állapoton.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 16.

Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek

Magas pulzusszám
Kedves Doktornő az alábbiakban szeretném kérni segítségét: Az utóbbi időben emelkedett a pulzusszámom, gyakran 80 és 90 körül van, amint felállok 105-110...
Magas pulzusszám!
Kedves Doktornő! Nyár óta magasabb a pulzusszámom a megszokottnál. Van, amikor normális 60-80 közötti, de van, amikor 80-100 között van napszaktól és...
Paroxat gyógyszer
2 hónapja szedem magas pulzusom tőle akár itthon vagyok akár nem. Nem hiszem, hogy állandóan szorongok itthon mégis mitől szoronganék, de megy a szívem ezerrel...
Nebilet vagy Brtaloc?
Üdvözlöm Dr. Nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy voltam mindenféle kivizsgáláson, Uh, holter, terheleses ekg, 24 oras vernyomasmeres, vervetel,...
Szapora pulzus - légszomj
Tisztelt Doktornő! 34 éves vékony nő vagyok. K.b.: két-három hónapja úgy érzem, mintha belégzéskor nem tudna teljesen telítődni a tüdőm, ezért gyakran kell...
Fizikai terheléses problémák abláció...
Tisztelt Doktornő! 2014 novemberében katéteres ablációm volt WPW miatt. A betegség rejtett volt, nem látszott az ekg-n, csak tüneteket okozott, az abláció...