Probléma, vérnyomás!

Tiszteletem! Sajnos egy ideje pánik rohamaim voltak, vannak! Hol több hol kevesebb. Még középiskolában a haverokkal külföldön jött elő, miután nagy nehezen kibírtam hazáig kilettem vizsgálva és jó voltam. Vagyis biztos pánikrohamaim voltak, minden tünet ezt mutatta! Jártam szichológushoz is, majd a rendszerességet és a cipralex szedését is el-el hagytam, az orvos szerint jól gyógyítottam magam… bár a rossz mindig tudtam és féltem valahol hogy előjön! Pár hete, volt egy nagyobb stressz helyzetem majd másnap rosszul lettem egy nyilvános helyen és bevitt a mentő! Az EKG, a vérkép, a melkasrötgen minden jóvolt. Amúgy elég sokat járok kivizsgálásra a munkámhoz kötődik, eddig mindig minden rendben volt! Majd egy kis macskagyökeres tablettával hazaküldtek, ha bajvan szedjem ez stressz! Elfeledtem említeni a rosszúlét előtti naptól kezdve mindig egy gombócot éreztem, mintha egy körtét nyeltem volna férre. Majd, itthon kissé szorongtam meg hasonlok néha kivert a víz nem mertem semmit csinálni úgyéreztem hogy bármikor vége az életemnek! Majd bementem még egyszer a ügyeletre, ahol szintén azt mondták hogy stressz. Majd elmentem orvoshoz úgy hogy csináltam napi 18 vérnyomás mérést 3 napon keresztül az átlag 129/70/68 lett. Megnézték a Ekg-t megint ahol a pulzusom 85 volt, majd kissé hipohondernek beállítva adtak egy gyógyszert aminek a neve Bisoproporol ami 5mg-os ennek a felét szedem de nem vagyok jobban sőt így néha nem tudom hogy a gyógyszer vagy a szervezetem rossz „bár tudom ez furcsán hangozhat”. Tünetek a szokásosak: leizzadok, nem nagyon szeretek fullasztó füstös helyekre menni, vagy ahol nem érzem a biztonságot, néha érzem mintha a mellkasom alatt ugrálna a szívem, halálfélelem, fáradékonyság stb. és miután belesokkoltam magam remegés… Nem tudom, hogy igazán kell e nekem ez a gyógyszer vagy csak azért adták hogy megnyugtassanak (jobban nem érzem magam tőle, fölöslegesen meg nem szedném)!?!? Lehetséges, hogy magas lenne a vérnyomásom, vagy csak fehérköpeny szindróma lenne, félelem a betegségtől vagy egyszerre van pánik és magas vérnyomás betegségem is! A hipohonderségem azért van, mert a munkám megköveteli az egészséget és ezért félek, hogy elveszíthetem a vérnyomás miattL 3 éve volt kb. szívultra hangom, ön szerint menjek és nézessem meg megint a szívem, akkor minden rendben volt. EKG-im mindig jók! Köszönöm előre is a segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pánik témában

Kedves kérdező!

Nekem nagyon úgy tűnik, inkább pszichés tényezők állnak a rosszullétek hátterében. Mindenesetre a szapora szívdobogás, a leizzadások, a gombócérzés miatt érdemes lenne megnézni, jól működik-e a pajzsmirigy, kardiológiai szempontból 24 órás készülékek (Holter ritmuszavar kizárására, ABPM a vérnyomás miatt) jönnek szóba. A vérnyomás kicsit magasabb az optimálisnál, de ez még nem hypertonia, kevesebb stressz és több mozgás segíthet rajta. Ha a vizsgálatok rendben vannak, valószínűleg nem kell a Bisoprolol, bár ez valamelyest enyhít a pániktüneteken is, de inkább pszichológus felkeresése lesz javasolt.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. július 14., 22:54; Megválaszolva: 2009. július 14., 22:54
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
Bal kamra hipertrófia
Holter ekg
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után