Mi lehet ez?

24 éves lány vagyok, december végén erős fájdalmaim voltak mindkét térdemben, majd a térd hajlatában (hátul) csomók jelentkeztek.Több orvosnál is voltam.Ekográfon nem találtak semmi rendellensséget, igy más orvoshoz is elküldtek aki felírta a Diprophos injekciót, mert hogy a térd gócai vannak megdagadva és ezt a mindenapi állás okozza (de nem a térdbe adták be hanem farba.) Ez teljesen felborította a hormon háztartásomat, hizni kezdtem kb. 15 kg, a fájdalmak viszont megszüntek.Endokrinologusnál is voltam de ott sem találtak semmi rendellenességet, a Cortizol szitem egy picit magas volt 5, 4 de ez azzal is magyarázható hogy a reggeli órákban volt a vérvétel. A lábam tele lett cellulitával ezt a hirtelen hízás okozta, viszont fogytam már 6 kg. Balneológián is voltam, de mindenki azt mondja hogy ez a hirtelen súlyemelkedéstől van, vagyis csak a csellulitára térnek ki és hogy a csomók azok zsircsomók, és hogy kíméljem magam, pócoljam magasra a lábam, és kenegessem krémmel cellulita ellen és ha fájdalmaim vannak használjak diclofenac, vagy fastumgelt.Viszont nagyon zavar ez az egész állapot, nem hagy nyugodni. Mitöl kezdődött? Mért voltak a fájdalmak és a zsicsomok? Nem hinném, hogy ez csak a hízásnak köszönhető, a zsírcsomók ugyanúgy megvannak és már a térdem körül is van, mintha csak terjedne és egyre több kis csomó jelentkezne. Mit lehetne még tenni, mert nagyon zavaró ez az egész, és mi lesz, ha kisbabát fogok várni, a lábam azt hogy bírja ki? Elöre is köszönöm, üdvözlettel Éva.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza trombózis témában

Kedves Beteg!

Ilyen fiatal korban mélyvénás thrombózist leggyakrabban a fogamzásgátló szedése okozhat. Ehhez hozzájárulhat  más- fokozott véralvadékonysággal járó betegség megléte - ennek kivizsgálását Belgyógyászaton végzik (pl.Leiden mutáció, PC, PS deficientia) . Hagyja abba a fogamzásgátló tabletta szedését és térjen át más fogamzásgátló módszerre. Ne fürödjön meleg vízben-az fokozza a vénás pangást, így elősegíti a véralvadást. A világ jelenleg affelé tendál, hogy mélyvénás thrombózist követően Heparin védelemben (+kompressziós harisnya viselése mellett) az azonnali mobilizáció megkezdhető. Szerintem menjen vissza vénás color doppler vizsgálatra és kontrolláltassa meg a mély vénás trombózist. Ha a mélyvéna teljesen nincs elzárva, 1, 5 hónap után nyugodtan élhet szexuális életet, mert ilyenkor a thrombus már nem nagyon szokott elvándorolni!

Dr. Bodnár Fruzsina

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 07., 22:17; Megválaszolva: 2009. július 07., 22:17
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után
Érdeklődés II.
Érdeklődés
Pulzusnyomás II.