Gyógyszerek

Tisztelt Válaszoló Orvos!

Édesapám 59 éves. Súlyos szívritmus zavarral kezelték pár évvel ezelőtt.
Járt Pécsen a szívklinikán is szívkatéterezésen 2 alakalommal.

A szíve egyik pillanatról a másikra szokott összevissza verni, a pulzusa pedig sokszor elérte a 160-200-at- Ezzel kezelték.
A gyógyszerek amiket szed, a Concor és a Co-Renitec.

Kérdés: Mennyi ideig szedhetők ezek a gyógyszerek biztonsággal?
Baj-e ha a vérnyomása nem éri el a 130/70-80-at?

Köszönettel: Lindy

WEBBeteg szakértő válasza szívritmuszavar témában

Kedves kérdező!

Nyugodtan szedhetők hosszú távon ezek a szerek, a Concor jó pulzuscsökkentő, a Co-Renitec vérnyomáscsökkentő, de a benne levő hatóanyag kedvező hatást fejt ki hormonális szinten is. Nem baj, ha alacsonyabb a vérnyomás 130/80 Hgmm-nél, ha ez nem okoz panaszt.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. július 07., 22:45; Megválaszolva: 2009. július 07., 22:45
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kihagyó szívverés
Elektrofiziológiai vizsgálat
Szívritmuszavar vagy Pánikbetegség
Ritmuszavar
Szívritmuszavar