VItális kimerültség kezelése

Tisztelt Weborvos, 25 éves fiútestvéremnek gyaníthatóan a címben nevezett betegsége van. Hetek óta olyan fáradt, és gyenge, hogy egyész nap feküdnie kell - ha felmegy a lépcsőn már ágyba kell pihennie. A szíve nagyon erősen ver, már fájdalmas is, olyan érzése van mintha állandóan futna, vagy vizsgadrukkja lenne, ez is folyamatos tünet. Emellett rengeteget szorongott az elmúlt 10 évben. Folyamatos életvitelei problémái vannak, emiatt "belefáradt" a küzdésbe, megoldhatatlannak érzi az életét, problémáit folyamatosan befelé temeti, nem tudja feldolgozni. Emiatt depressziós is lett, úgy érzi már semmi nem érdekli. Végeztek néhány vizsgálatot rajta, köztük 24 órás EKG-t. Az orvosok szerint az állandó stresszes megterhlés okozta szívgyengesége lett. Sokat olvastam a vitális kimerültségről, és ezek alapján számomra tökéletesen passzol a tesvérem állapotára. Nagyon aggódom érte, mert tudom ez végzetes is lehet. Kérem segítsen hová fordulhatnánk, milyen terápia, gyógymód adhatná a felépülését? Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza stressz témában

Kedves kérdező!

Nem derül ki leveléből, hogy igazolódott-e végül szervi baj is, mindenestre a tüneteket okozhatja maga a stressz is, ami egyébként is fokozhatja a későbbiekben szívbetegség kialakulásának kockázatát. A leírása alapján azonban leginkább lelki tényezőkről van szó, emiatt pszichológus (esetleg pszichiáter) felkeresése lenne célszerű.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. július 07., 22:42; Megválaszolva: 2009. július 07., 22:42
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
szívritmus zavar?
Tisztelt Doktornő! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy mostanában sokszor érzem, hogy félrever a szívem. Mellkasi fájdalmat érzek, és bal...
Lad stent re-stenosis
Pitvarfibrilláció
Hirtelen szívleállás
Extrasystole vagy ritmuszavar?