Mitralis prolapsus

Tisztelt Doktornő!

Már 10 éve, hogy kiderült, hogy mitralis prolapsusom van. Többnyire tünet mentes vagyok de néha éjszaka főleg vizsgaidőszakban elég szaporán ver a szívem. Néha a mellkasom is fáj de ez többnyire csak néhány percig tart. Napközben nem igazán van időm vele foglalkozni de éjszaka elég zavaró tud lenni. Mivel gyógyszert nem kell szednem így nem tudom mit csináljak. Mivel gyógytornász szakos hallgató vagyok és sportolok kézilabdázom és futok v. uszok. Van okom aggódni?

Köszönöm a válaszát előre is: Enikő

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza Mitrális prolapsus témában

Kedves Enikő!

Szapora szívműködés, illetve panaszok esetén kis dózisú béta blokkoló kezelés szükségessége szóba jöhet mégis. Ha 10 éve volt vizsgálaton, akkor is szükséges egy újabb kardiológiai ellenőrzés, hiszen a mitrális prolapsus romolhat az évek során.Üdvözlettel: Dr. Jóna Angelika

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 07., 23:20; Megválaszolva: 2009. július 07., 23:20
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Lelet értelmetés
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma