Remegés

Tisztelt Doktor Nő/Úr

A lányom 15 éves és néha rájön a remegés.Változó napszakban (éjjel, nappal) De nem rendszeresen történik .Utoljára szombaton volt, az előtt 1 éven keresztül szinte minden 2.hónapban. Akkor az egész teste remeg, a szive nagyon gyorsan ver, nagyon izzad, néha hányingere is van.Ilyenkor megpróbálom megnyugtatni, levegőre vinni és a szivére hideget tenni. Ez olyan 30-45percig szokott tartani.

Ez mitől lehet? Hogyan lehet megelőzni? De ha újra remegne mit kell csinálni?

Köszönöm a segítséget!

 

WEBBeteg szakértő válasza remegés témában

Kedves Kérdező!

A gyors szívverés hátterében állhat szívritmuszavar, mely jelentkezhet időszakosan is, állhat pajzsmirigy túlműködés is. De leírt tünetek alapján a pánik szindróma lehetősége is felmerül. Először labor vizsgálatot javasolnék, mely a pajzsmirigy funkciókat is nézi, majd kardiológiai és pszichiátriai vizsgálatot. Érdemes kivizsgáltatni, hogy megfelelően kezelhessék.

 Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. július 02., 23:33; Megválaszolva: 2009. július 02., 23:33
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kihagyó szívverés
Lábszárfekély.
Vérnyomás értéke
Elektrofiziológiai vizsgálat
Szívkatéter