Belgyógyászat

Tisztelt Doktorúr/Nő!

Édesanyám éves nőgyógyászati vizsgálaton vett részt pár hete. Az orvos vérvételre küldte. Az eredményei amelyek nem jók a következők:

Össz koleszterin: 9, 1 mmol/l a jó érték >5, 2
HDl Koleszterin: 1, 07 mmol/l a jó érték >1, 45
Ldl koleszterin direkt: 3, 04 a jó érték <2, 59
Triglicerid: 9, 9 mmol/l a jó érték <2, 26
Gamma Gt: 39 U/l a jó érték 5-36

Kalcium: erősen lipémiás minta nem mérhető.

Az lenne a kérdésem, hogy ezek az értékek, milyen betegségekre utalhatnak?

Komoly orvosi vizsgálatokra lesz szüksége?

Köszönettel: Lindy

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza koleszterin témában

Kedves Kérdező!

 

Az emelkedett össz- és LDL koleszterinszint, alacsonyabb HDL koleszterinszint és magas trigliceridszint (TG) az, ami figyelemre méltó a laborleletben. Keresse fel édesanyja a háziorvosát a fenti laboreredményekkel. Ezek az eltérések kifejezetten a szív- és érrendszeri betegségekre hajlamosítanak, érdemes lenne első lépésként életmódváltással, az étrend megváltoztatásával, testmozgás napi rutinba történő beépítésével, illetve ha szükséges, fogyókúrával kezdeni, amennyiben ez nem hoz eredményt, és továbbra is  emelkedettek ezen értékek, akkor háziorvosa gyógyszeres kezelést fog indítani. Ha belgyógyászati betegségre utaló jel vagy panasz van, akkor ezt érdemes kivizsgáltatni, erre is a háziorvos tud beutalót adni.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2009. június 30., 22:19; Megválaszolva: 2009. június 30., 22:19
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után
Érdeklődés II.
Érdeklődés