Természetes módon csökkenteném a koleszterinemet

 

Tiszelt Dr.Úr!

 

Az lenne a kérdésem, hogy 6.4-es a koleszterin szintem lehet-e természetes módon csökkenteni? Nem szeretnék gyógyszert szedni. Nem eszek zsírosat, és mégis magas.

 

Tiszetelettel: Rák Róbertné

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

t

 

 

 

 

 

 

 

t

 

 

 

 

 

 

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza koleszterin témában

Kedves kérdező!

A kulcs az életmód-váltásban van. A rendszeres testmozgás, túlsúly esetén fogyás, dohányzás elhagyása önmagában is csökkentheti a koleszterint. Ezen kívül oda kell figyelni a diétára: zsíros húsok helyett inkább szárnyasok, halak kerüljenek az asztalra, több legyen a zöldségek, gyümölcsök aránya (a rostok, növényi szterolok csökkentik a koleszterin bélből történő felszívódását) , növényi olajok (olívaolaj) , olajos magvak, tejtermékek fogyasztása javasolt. A túlzott alkoholfogyasztás is emelheti a vérzsír- (bár inkább a triglicerid-) szinteket, ennek mérséklése is javasolt.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. június 30., 16:41; Megválaszolva: 2009. június 30., 16:41
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után
Érdeklődés II.
Érdeklődés
Pulzusnyomás II.