Szívritmuszavar és alkalmankénti gyógyszerszedés

Kedves Doktornő!

2008. áprilisában Pitvari fibrillátiót és fluttart állapítottak meg nálam. Kétszer végeztek kardióverziót, ami után rövid ideig jól voltam, majd egy ismételt fibrillátió után októberben pitvari flattern ablációt végeztek. Ezek után propafenont, egy ideig vérhigítót, vizelethajtót, káliumot és frontint kellett szednem. 2009. márciusában voltam a kardiológián kontrollon és mivel az EKG nem mutatott ki  semmi problémát a kezelőorvosommal megállapodtunk abban, hogy mivel a gyomrom már nagyon kikészült a sok gyógyszertől, fokozatosan abbahagyom a szedésüket. Pillanatnyilag a Pszichológus álta felírt Cipralex tablettát szedem, mivel állandó szorongás tört rám és nem mertem egyedül az utcára menni, mert attól féltem, hogy elájulok. De sajnos nagyon érzékeny vagyok a melegfrontokra, ilyenkor úgy érzem, hogy megint hevesen dobog a szivem, megemelkedik a vérnyomásom -ami egyébként inkább alacsony mint magas- és nagyon szédülök. Nem szeretnék ismét sok gyógyszert szedni, csak valami olyat ami ebben az esetben javít a helyzeten és csak alkalmanként kell használni.

Köszönöm a válaszát Mária

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szívritmuszavar témában

Kedves Mária!

Továbbra is azt javaslom, egyeztessen a kezelőorvossal. Jó lenne a végére járni, a pitvarfibrilláció (vagy a flutter) tér-e vissza a frontok alkalmával, netán csak melléütéseket, extraszisztolékat, sinustachycardiát él meg kellemetlen tünetként. A különféle ritmuszavarokban a kezelési mód is eltérő, illetve a pitvarfibrilláció visszatérése a vérhígító kezelés folytatását teheti indokolttá. Ráadásul az otthoni öngyógyszerelés sem veszélytelen, arról, hogy szükség van-e rendszeres gyógyszerszedésre, vagy esetleg elég panasz esetén pulzuscsökkentő, nyugtató bevétele, döntsön inkább az elektrofiziológus.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. június 30., 16:59; Megválaszolva: 2009. június 30., 16:59
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Extrasystole vagy ritmuszavar?
Torokszorítás és légszomj
Tisztelt Doktornő! Több éve sajnos hipochonder és pánikbeteg vagyok. Tavaly novemberben elkaptam a covidot, kétoldali tüdőgyulladással, de...
Mitralis prollapsus
Szívdobbanás kihagyás
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Olyan problémám lenne, hogy az utóbbi időben hetente többször is kihagy a szivem és utánna torokszorító érzésem van. Ez...
Vélemény?
Tisztelt Doktor Nő! Következőben kérném szíves segítségét: kb 2000-be mitralis prolapsus fedezték fel,, akkor még semmi gondom nem volt csak...