Szívritmuszavar és alkalmankénti gyógyszerszedés

Kedves Doktornő!

2008. áprilisában Pitvari fibrillátiót és fluttart állapítottak meg nálam. Kétszer végeztek kardióverziót, ami után rövid ideig jól voltam, majd egy ismételt fibrillátió után októberben pitvari flattern ablációt végeztek. Ezek után propafenont, egy ideig vérhigítót, vizelethajtót, káliumot és frontint kellett szednem. 2009. márciusában voltam a kardiológián kontrollon és mivel az EKG nem mutatott ki semmi problémát a kezelőorvosommal megállapodtunk abban, hogy mivel a gyomrom már nagyon kikészült a sok gyógyszertől, fokozatosan abbahagyom a szedésüket. Pillanatnyilag a Pszichológus álta felírt Cipralex tablettát szedem, mivel állandó szorongás tört rám és nem mertem egyedül az utcára menni, mert attól féltem, hogy elájulok., De sajnos nagyon érzékeny vagyok a melegfrontokra, ilyenkor úgy érzem, hogy megint hevesen dobog a szivem, megemelkedik a vérnyomásom -ami egyébként inkább alacsony, mint magas- és nagyon szédülök. Nem szeretnék ismét sok gyógyszert szedni, csak valami olyat, ami ebben az esetben javít a helyzeten és csak alkalmanként kell használni.

Köszönöm a válaszát Mária

WEBBeteg szakértő válasza szívritmuszavar témában

Kedves Mária! Továbbra is azt javaslom, egyeztessen a kezelőorvossal. Jó lenne a végére járni, a pitvarfibrilláció (vagy a flutter) tér-e vissza a frontok alkalmával, netán csak melléütéseket, extraszisztolékat, sinustachycardiát él meg kellemetlen tünetként. A különféle ritmuszavarokban a kezelési mód is eltérő, illetve a pitvarfibrilláció visszatérése a vérhígító kezelés folytatását teheti indokolttá. Ráadásul az otthoni öngyógyszerelés sem veszélytelen, arról, hogy szükség van-e rendszeres gyógyszerszedésre, vagy esetleg elég panasz esetén pulzuscsökkentő, nyugtató bevétele, döntsön inkább az elektrofiziológus.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 30.

Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek

Lehetséges PSVT szívritmus zavar?
Kedves DR. Molnár Dóra. Az elmúlt egy évben érdekes és néha jelentkező erős és gyors szívverést érzek, de leginkább akkor jelentkezik, amikor lehajlok egy...
Mitrális prolapsus és Cavinton Forte
Tisztelt Doktornő! Kb. 25 éve megállapított grade II mitrális prolapsusom van, mellette kezelt magas vérnyomásom. Néhány évente ellenőriztetem, nem romlik és...
Kihagyó szívverés
Üdv. 1 éve jelentkezett nálam erős szívdobogás érzés, illetve időnként kihagyó szívverés, nagyobb bedobbanás, ezalatt nehezebb levegővétel. Sajnos a...
Elektrofiziológiai vizsgálat
Jónapot kívánok doktornő, szeretném megkérdezni, hogy magánúton elektrofiziológiai vizsgálat magyarországon végeznek e vizsgálatot s hol? 82 éves nagymamám 1...
Emésztés okozta ritmus zavar ?
Tisztelt Doktor Úr! Elég egy érdekes jelenséggel fordulok Önhöz . Már egy ideje gond van a belemmel/emésztesemmel, voltam sok vizsgálaton minden negatív ....
Szívritmuszavar vagy pánikbetegség?
Tisztelt Doktornő! 4 héttel ezelőtt kezdődött nálam, hirtelen a semmiből előjövő, mellkasi fájdalom, nehéz légzés, végtagzsibbadás, erős fájdalom a hát bal...