Mitől lehet?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kérdésem az lenne, hogy már több mint egy hete olyan erős szívdobogást érzek és mintha a számba dobogna.Valamint a nyakam és a vállam sem a régi.36éves vagyok a papám is pár éve halt meg szívinfarktusban.Kicsit izgulok hogy ez nem e jel, hogy figyeljek magamra. A vérnyomásom rendben volt a pulzusom kicsit magasabb.Lehet, hogy ez a stressztől van? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szívritmuszavar témában

Kedves kérdező!

Nem hinném, hogy infarktus miatt kellene aggódnia. A heves szívdobogás hátterében azonban állhat ritmuszavar, ennek érdemes lenne a végére járni, panasz alatt húzott EKG, 24 órás (Holter) EKG segíthet az azonosításban (az is segít, ha ilyenkor megméri a pulzusszámot) . Javasolt kardiológiai szakrendelés felkeresése, beutalót háziorvosa tud adni.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. június 23., 21:00; Megválaszolva: 2009. június 23., 21:00
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Extrasystole vagy ritmuszavar?
Torokszorítás és légszomj
Tisztelt Doktornő! Több éve sajnos hipochonder és pánikbeteg vagyok. Tavaly novemberben elkaptam a covidot, kétoldali tüdőgyulladással, de...
Mitralis prollapsus
Szívdobbanás kihagyás
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Olyan problémám lenne, hogy az utóbbi időben hetente többször is kihagy a szivem és utánna torokszorító érzésem van. Ez...
Vélemény?
Tisztelt Doktor Nő! Következőben kérném szíves segítségét: kb 2000-be mitralis prolapsus fedezték fel,, akkor még semmi gondom nem volt csak...