minden rendben

Üdv! Pár éve küzdök ismeretlen eredetű rosszullétekkel.És mivel minden leletem rendben van, nem értem, hogy én miért is nem vagyok.Ha minden elérhető leletem rendben van, akkor minek a tünetei a következők: hirtelen fellépő szédülés, látásromlás, zsibbadás, ájulás-érzet, ájulás, remegés, fokozott hő (elmossa a téli mínuszt is) , erős izzadás, gyorsan fokozódó gyengeség->az energiaszint nullára esése->összeesés, hányinger, bizonytalanság-érzet (ami csak a padlóig tart) , légszomj, furcsa szívverés, sápadtság.10-15 perc alatt magától rendeződik. Aki ilyenkor lát erőteljes fáradtságot lát az arcomon és azt is, hogy baj van.Ezek azok, amik bárhol és bármikor rohamszerűen törnek rám, nem függnek attól, hogy épp mit csinálok. Akár ülhetek buszon, autóban, vagy előadáson, mehetek az utcán, vagy végezhetem itthon a dolgom. Mindezek mellett a háttérben alapból van egy állandó fáradtság, megtűzdelve fáradtság/alvás rohamokkal.Ez utóbbi alap-gond fennállásának az intenzitása 1-2 hónaponként változó, periódikus(könnyebb-erőteljesebb)Szintén nem függ semmitől.Egyetlen dolgot említenek mindenhol, a 90-es vérnyomást.Nem tudom elfogadni.Terhesen a 9 hónapot 80-as vérnyomással csináltam végig.Tudom milyen az, ha az emberre vérnyomás-esés miatt jön rá a rosszullét és azt is, hogyha a földre kerül, pár másodperc alatt rendeződik és nem még rosszabb lesz.Terhesen sort állva sokszor esett még lejjebb.Ilyenkor elég volt leguggulnom és pár másodperc múlva felállhattam, semmi gondom nem volt.Ez hogy lehetne, magasabb értéken ugyanaz?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza ájulás témában

Kedves Kérdező!

A vérnyomásingadozás okozta rosszullétet úgy lehet egyértelműen tisztázni, ha a rosszullét idején megmérjük a vérnyomást, ha van otthoni vérnyomásmérője, ezt meg is tudja tenni. Létezik még 24 órás vérnyomásmérés is, ez egy kis szerkezet, amit belgyógyászatokon helyeznek fel,

de ha az alatt a 24 óra alatt nincs rosszullét, akkor nem lehet tisztázni, hogy tényleg a vérnyomásváltozás okozta-e a panaszokat.

A panaszokat a vércukorszint-ingadozása is okozhatja, de ez spontán nem rendeződne.

Érdemes lenne azt is kivizsgálni, hogy nem áll-e fent valamilyen ritmuszavar, ami a panaszokat okozza, ezért javaslom, keressen fel kardiológust problémájával.

Amennyiben szervi elváltozásra a részletes orvosi kivizsgálás ellenére sem derül fény, szóba jön pszichiátriai betegség is.

Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. június 30., 09:27; Megválaszolva: 2009. június 30., 09:27
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után
Érdeklődés II.
Érdeklődés
Pulzusnyomás II.