Szívritmuszavarom van-e?

Tisztelt Doktor NŐ/ÚR

47 éves hölgy vagyok, és az alábbi tüneteket érzem már 2 éve. Néha érzem, hogy vérnyomásmérésnél, vagy akárcsak a pulzusomat mérem, ütés kihagyást érzek és olyankor egy picit megdobban a szívem. Szinte most már minden nap érzem többször is, bár van úgy, hogy pár napra eltűnik, aztán vissza tér. Meg kell, hogy írjam, teljesen jól vagyok,   más tünetem nincs. Nem vagyok rosszul, ez az állapot egy kicsit csak kellemetlen.1 éve végeztek EKG vizsgálatot, és azt a választ kaptam, semmi probléma, nyugodjak meg. Az előzmények: 4 éven belül ment el mindkét szülőm és nagyon megviselt engem, és leginkább én úgy gondolom a szívemet terhelte meg. Most már boldogabb vagyok és megpróbálom lekötni magam. A vérnyomásom átlagban 115/70. Gyógyszert szedek rá. Szépen beállította. Vérvétel tavaly novemberben volt, és negatív lett. Kérem írjon nekem, kell-e aggódnom a szívem miatt.

Köszönettel. Andrea

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szívritmuszavar témában

Kedves kérdező!

A leírás alapján nem gondolok komoly gondra, a panaszok hátterében valószínűleg extraszisztolék állnak. Ezek a szokásosnál hamarabb jelentkező ütések, melyeket hosszabb szünet, kihagyás követ. A kérdés az, hogy ezt mi okozza. A háttérben gyakran nem sikerül semmilyen okot kimutatni, máskor ionzavarhoz, szívelégtelenséghez, koszorúér-betegséghez köthetők, gyakran stressz is provokálja őket. Látatlanul ennyit tudok írni, ahhoz, hogy pontosan meg lehessen mondani, mi ez a ritmuszavar, amit érez, és mi állhat a háttérben, orvosi vizsgálat (EKG, Holter EKG, szívultrahang) szükséges.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. június 23., 20:41; Megválaszolva: 2009. június 23., 20:41
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Extrasystole vagy ritmuszavar?
Torokszorítás és légszomj
Tisztelt Doktornő! Több éve sajnos hipochonder és pánikbeteg vagyok. Tavaly novemberben elkaptam a covidot, kétoldali tüdőgyulladással, de...
Mitralis prollapsus
Szívdobbanás kihagyás
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Olyan problémám lenne, hogy az utóbbi időben hetente többször is kihagy a szivem és utánna torokszorító érzésem van. Ez...
Vélemény?
Tisztelt Doktor Nő! Következőben kérném szíves segítségét: kb 2000-be mitralis prolapsus fedezték fel,, akkor még semmi gondom nem volt csak...