Gyógyszerérzékenység

Tisztelt doktornő!

Már többször beigazolódott, hogy intoleráns vagyok az ACE-gátlókkal szemben. Néhány hét alatt telítődik a szervezetem a hatóanyaggal, és egyre erősödő rosszullétek jönnek rám: mellkasi nyomás- és fájdalom, nehézlégzés, szédülés, hőhullámok. Legutóbb Fosicard Plust és Nebiletet szedtem, a rosszullétek miatt háziorvosom mindkét gyógyszert lecserélte Cardilopin 5 mg, és Concor 5 Plus-ra. Mivel amlodipint évekig szedtem, sose volt vele problémám, ezért azt gondolom, hogy a Concor okozhatja az ismételten visszatért rosszulléteimet. A hőhullámok kivételével minden ugyanaz, mint korábban volt.

Ön szerint lehet ez a Concor hatása, vagy valami más áll a háttérben?

Válaszát köszönöm: Eszter

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza ACE-gátló témában

Kedves kérdező!

A Concor mellékhatásai között valóban szerepel nehézlégzés, de ez leginkább már meglévő asthma, vagy krónkus hörghurut esetén fordul elő. Kérdés, milyen körülmények között jelentkezik a nyomás, légszomj, mi provokálja (terhelés, mozgás? ) , mennyi ideig tart, mire szűnik. Az sem mellékes, Ön hány éves, dohányzik-e. A leírás alapján nem zárható ki koszorúér-betegség, de akár pánik kapcsán jelentkező rosszullét sem, emiatt javasolt kivizsgálás, háziorvosa a megfelelő szakvizsgálatokra el tudja látni beutalóval.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. június 23., 20:56; Megválaszolva: 2009. június 23., 20:56
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ASD, gyógyszer melletti szoptatás
Tisztelt doktor úr/nő! Másfél hete született meg a kisbabám 38. hétre tervezett császárral. A terhességem alatt jóformán végig gyógyszert kellett...
INR-el kapcsolatos kérdés
Tisztelt Doktornő! Az alábbi gyógyszereket szedem: ELIQUIS 5mg 2x reggel-este DIGOXIN 125mcg 1x reggel BISOPROLOL 5mg 2x reggel-este VEROSPIRON...
Lelet értelmetés
Kardiologia ultrahang