Kezelni kell?

Tisztelt Doktor (nő)! A napokban teljes körű vér és vizelet vizsgálatot végeztettem. Három érték mutatott magasabbat a megengedettnél. CHO Se koleszterin 5.7 mmol/l (0-4.8) AMY Se Karbamid 7.4 mmol/l (3.6-7.2) AMY Se Amy láz 99.0! (15.0-77.0) A kérdésem mi okozza - főleg az Amy láz +22! - magasabb értékeket? Mivel kezelhetem? A HDL Se HDL semmilyen értéket nem írtak. Talán ez a pajzsmirigy értékelés, amit később kapok meg? Köszönöm szíves fáradozását.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza labor témában

Kedves kérdező!

Ezek csak kiragadott értékek, önmagukban, valamint a panaszok ismerete nélkül nehezen értékelhetők. A koleszterin az egyik vérzsír szintjére utal, ez kissé magasabb a kelleténél, de ha nincs érbetegsége, egyelőre elég emiatt diétázni. A HDL a "jó" (érvédő) koleszterint jelölné, a pajzsmirigyhormonokat sTSH, fT3, fT4 jelöli. A karbamid egy vesefunkciót jelző paraméter, a kreatininnel és a GFR-rel együtt értékelendő, ha csak ennek az értéke magasabb kissé, az lehet attól is, hogy kevesebb folyadékot fogyaszt a nagy melegben. Az amiláz egy emésztőenzim, szintje megemelkedhet számos okból: pl. a hasnyálmirigy gyulladásos állapotaiban, epeúti kövességben, a nyálmirigyek betegségeiben, vesebetegségben is. A részletesebb értékelést (és ha egyáltalán szükséges, a kezelést) bízza kezelőorvosára.

 Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. június 19., 09:35; Megválaszolva: 2009. június 19., 09:35
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Lad stent re-stenosis
Pitvarfibrilláció
Hirtelen szívleállás
Extrasystole vagy ritmuszavar?
Hirtelen szívleállás