Mellkasi fájdalom, mi lehet az oka?

Tiszteletem!

Mellkasomban, kissé balra szúró /görcsös?! / fájdalmat érzek, ez eltart 4-5 percig. Hideg veríték lep el, szédülök, felegyenesedni nem tudok, levegőt venni nehezemre  esik, karom elnehezedik. 22 éves nő vagyok. MI okozhatja a problémát?   Válaszukat előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza mellkasi fájdalom témában

Kedves kérdező!

Fiatal még, hogy koszorúér-betegsége legyen (hacsak nincs családban halmozottan előforduló fiatalkori infarktus, nincs vesebetegsége, nem szed pl. szteroidot valami miatt) , egy kardiológiai vizsgálat, szívultrahang esetleg billentyűbetegség kizárására lehet indokolt. A panaszokat még mozgásszervi ok, valamint pánik okozhatja. Vizsgálat nélkül azonban nehéz diagnózist felállítani, javaslom, keresse fel háziorvosát, aki segít megszervezni a kivizsgálást.

 Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. június 19., 09:31; Megválaszolva: 2009. június 19., 09:31
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
Bal kamra hipertrófia
Holter ekg
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után