Van-e mitralis prolapsusom vagy nincs?

kedves doktor ur/no, Egy par extra utes soran, kardiologushoz kerultem most egy honapja, aki eco dopller utan aszt irta a leletemre mitralis prolapsus, mitralis insuficientzia 1 es fok gyenge regurgitacioval. Az extra utesek mindig elo jottek sztreszes idoszakokba ugy mont most is vizsga idoszakban, de most ugy hataroztam hogy el megyek kardilogushoz.Ugyan ezekkel a problemakkal, ugyan annal a kardiologusnal voltam most 3 eve aki ugyan eco doppler aszt mondta nincs semmi bajom, es meg a mitralis prolapsusrol se mondott semmit hogy van, es aszt ertettem hogy ez a betegseg szuletes ota meg van. El mentem egy mas kardio klinikara ahol eco doppler utan ugyancsak, aszt mondta a kardiologus, nincs semmi fele regurgitacio, valvak nem vastagak, es nincs semmii fele prolapsus. Azert erdekelne a velemenye mert nem tudom mit csinaljak, mert ha van mitralis prolapsus ugy ertettem nem szabad emelgetni suljozni, en pedig el sportolo vagyok ahol eleg sok ijen edzest csinalok.Ha pedig nincs akkor csinalhatom tovabb az edzeseket oljan fokon mint elotte.Halottam ojat is hogy neha lacik neha nem...de en ezekbol nem sokat tudok erteni es nem tom ha van vagy nincs, ha visza kell fogjak vagy se.koszonom elore is a segitseget

WEBBeteg szakértő válasza prolapsus témában

Kedves kérdező!

Nehéz kérdést tett fel, mivel a leletek ellentmondásosak. Viszont az első ultrahang is csak enyhe visszacsorgást igazolt, amit a "kontroll" már nem is írt le, tehát valószínűleg mehet tovább a sport rendszeres ellenőrzés mellett. Ha az ultrahang mégis a visszaengedés fokának növekedését igazolja, akkor viszont szóba jön a versenysport felfüggesztése.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. június 12., 22:23; Megválaszolva: 2009. június 12., 22:23
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kihagyó szívverés
Lábszárfekély.
Vérnyomás értéke
Elektrofiziológiai vizsgálat
Szívkatéter