Érbeidegződés

Kedves doktor úr! 5 éve vírusos fertőzést kaptam és azóta az agyam zúg. Az idegorvosok Rajmunnd szindrómát állapítottak meg ami nagyon kellemetlen. Az agyamba egy érbe a vírus elzáródást csinált amit műszerekkel és külömböző eszközökkel sem sikerült kimutatni. Az volna a kérdésem, (mivel Decemberben visszaállt a rendes vérkeringésem, de Januárban ismét megszűnt és ezáltal a végtagjaim és izületeim nem kapnak megfelelő mennyiségű vért) hogy lehetne ezt az elzáródást megszűntetni? Mert így már nagyon gyenge vagyok.......... Tehát az lenne a kérdésem meg lehet-e ezt gyógyítani, (és akkor hova fordulhatnák) mert már több orvosnál voltam és gyógyíthatatlannak mondják. Várom mielőbbi válaszát, előre is köszönöm. Tibor

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fülzúgás témában

Kedves Tibor!

 

Egy kicsit zavarosan írta le a panaszait. Amit megértettem belőle, hogy Raynaud szindrómát állapítottak meg Önnél, ami a végtagokat érintő érbeidegződési zavar, mely hol erősebb, hol enyhébb tüneteket okoz. A fülzúgás általában nem "agyi" eredetű szokott lenni, hanem a fül érellátási zavara, pszichés okok okozzák a legtöbb esetben. Nem tudom, hogy ezen kívül volt e más, idegrendszeri betegségre utaló tünete, amiből az agyi érelzáródásra gondoltak, mert ha csak a fülzúgás alapján állapították ezt meg, akkor az nem valószínű, hogy volt agyi vérkeringési zavara. A fülzúgásra értágítókat szoktunk javasolni, a Raynaud szindróma krónikus betegség, meg nem gyógyítható, de kezeléssel a tünetei javíthatóak. Kezelése pedig a belgyógyászok hatáskörébe tartozik.

 Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. június 15., 08:48; Megválaszolva: 2009. június 15., 08:48
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...
Felépülés súlyos cukorbetegségből
Üdvözlöm! 50-es culorral került lányom kórházba, intenzív osztály, belgyógyászat, most krónikus bel, nagyjából átvészelte, hasnyálmirígy...
Kardiológia lelet
Tisztelt Dr. Nő/Úr! Mai napon voltam orvosnál, és a leletem eredményeit nem értem hogy melyik rövidítés mit jelentene, illetve az értékek...