• Vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr.nő/úr!

        Nekem olyan problémám lenne,hogy már kb.1 hónapja össze-vissza van a vérnyomásom,de ami általában megegyezik az a pulzus,ami 90 és 100 között van.Pl. ma reggel is 106/64 92pulzus volt a vérnyomásom.Máskor magasabb,de ennél még szokott még alacsonyabb is lenni.ez normális? 24 éves nő vagyok.2-2,5 honapja napi szinten van fejfájásom,szédülök igen sokat,valamikor hányingerem is van és reggelente 3 szor megyek wc-re hasmenés jeleggel.Tudnak-e ebbe az esetbe segiteni nekem,hogy mitől lehetségesek ezek a tünetek,ami már retentő idegesitő számomra,és tudnának-e tanácsot adni,hogy mit csináljak illetve kellene-e orvosi segitség-kivizsgálás?,mert a 2 éves kisfiam mellett ez nem mehet a végtelenségig.Válszukat előre is köszönöm!

        Tisztelettel:Tné Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a vérnyomás témában

        Kedves kérdező!

        Indokolt lenne egy belgyógyászati kivizsgáláson részt venni a szapora pulzus, fejfájás, hasmenés miatt. Stressz is vezethet ilyen panaszokhoz, de mindenképpen javasolt a szervi okok kivizsgálása. Felmerül, hogy pl. gyulladásos bélbetegség áll a háttérben, ami felszívódási zavart, így vashiányt, vérszegénységet okoz, ez is vezethet a többi panaszhoz. Ezen kívül ideggyógyászati, kardiológiai vizsgálat jön szóba.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-06-08 18:53:34; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: