• Pulzus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktornő/úr! 14 éves vagyok,és nagyon magas a pulzusom.Már voltam néhány vizsgálaton:ABPM-en -az nagyon változó lett,ott a max. 120 volt(a pulzusnál) a vérnyomásom meg 93-110 között van. és hirtelen szokott változni is.Ezen kívül voltam már Ekg-n ami jó lett,és voltam kardiológusnál aki azt mondta hogy nem a szivemmel lesz a gond.És 1 ideje izzad is a tenyerem.Kérem ha tud vmi ötletet segíten. Köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a szapora pulzus témában

        Kedves kérdező!
         
        Szapora pulzus és tenyérizzadás egyaránt lehetnek pajzsmirigy túlműködésre utaló tünetek, de ebben a betegségben a vérnyomás is magasabb szokott lenni és egyéb tünetekről is panaszkodna. (pl. súlyvesztés)
        A vérnyomás és a pulzus minden embernél gyorsan változhat, az aktuális helyzetének változása miatt. (stressz, nyugalom, mozgás stb.)
        Mindenesetre érdemes lenne megnézetni a pajzsmirigy hormonjait, hogy ezt a betegséget kizárhassuk, de a fokozott stressz is járhat izzadó tenyérrel és magasabb pulzusszámmal.
         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-31 16:34:25; Megválaszolva: 2011. október 04., 14:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés