• Van még választásunk,

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jónapot kívánok

        A kérdésem a következő.A férjemmel eggyidőbe csináltattunk vérképet.Sajnos nem igazán jók az eredmények.Azt szeretném megkérdezni ha mától komolyan vesszük az egészséges életmódot .Úgy táplálkozunk ,és mozgunk ahogy eddig kellett volna,és nem tettük .Van még rá idő,vagy mindenképp gyógyszert kell szednünk?

        az értékek:enyém:choleszterin- 6,0.triglicerid-5,04.alkalikus foszfatáz -301.gamma gt-36.glucose-6,9.kreatinin-89,0.fehérvérsejtszám-4,19.mpv-10,30.monocita-7,60.

        a férjemé.:choleszterin-5,5.triglicerid-4,16. gamma gt-50.hugysav-486.mpv-11,70.eosinophil-5,30.

         pajzsmirigy alulműködésem van arra szedek gyógyszert (LETROX)

        VÁLASZÁT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM .Trombitás Zoltánné

        WEBBeteg szakértő válasza a vérkép témában

        Kedves kérdező!

        Természetesen!
        A vérképben észlelt eltérésekhez (MPV, eosinophil, monocyta) jobb lenne a teljes vérképet látni. A gamma GT értékek nem vészesen magasak (kérdés, mi az adott laborban a referencia, pl. a mi laborunk szerint ezek még normálisak), az emelkedett alkalikus foszfatáz miatt érdemes majd kontrollt csináltatni. A magas koleszterin, triglicerid miatt mindenképpen indokolt diéta (sok zöldség, gyümölcs, növényi olaj, hal, sovány hús, kevesebb kalória, zsíros húsok, szalonna stb. kerülése) és fokozott testmozgás, valamint túlsúly esetén fogyás.

        Az Ön esetében az emelkedett értékeket okozhatja az alulműködő pajzsmirigy is, érdemes a hormonszinteket leellenőrizni, ha ez nem történt meg mostanában. A húgysavszint szintén csökkenthető pl. a vörös húsok kerülésével. Nem írja, hogy a vércukor (glucose)  éhgyomri volt-e, ha igen, akkor a cukorfogyasztást is korlátozni kell, sűrűbben kell kontrollálni ezt az értéket is.
        Ha ezek ellenére magasak maradnak az értékek, akkor viszont el kell gondolkozni a gyógyszerszedésről, de ez függ az egyéb rizikófaktorok fennállásától is.

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-29 10:06:16; Megválaszolva: 2011. október 04., 12:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés