• Sok extra-ütés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!

        Nagyon kedves Öntöl,hogy a munkája melett tud kid időt fordítani kérdezősködő "internetes" betegeire is.

        Előző levelemre az alábbi válaszát kaptam:

        Az ultrahang teljesen rendben van. A leírt enyhe prolapsus (vagyis a mitralis billentyű szerkezeti lazasága) okozhat kellemetlen panaszokat, mellkasi szúródásokat, gyakran társulnak hozzá melléütések, extraszisztolék (a vártnál korábban jelentkező szívizom-összehúzódások, melyeket hosszabb-rövidebb kihagyás követ). A bal kamrai hyperkinesis arra utal, hogy a keringése gyorsultabb, valószínűleg a vizsgálat alatt is szaporább volt a pulzus, a szíve erősebben húzódott össze (ez lehet csak az izgalom miatt is). A gyors pulzus ill. a nagyobb dobbanások, extraszisztolék miatt még 24 órás Holter EKG felhelyezése jön szóba.

        A Holter 2009.02.hóban lett feltéve,amelynek a köv.a véleményezése:
        Jelentős számú artefact,hibás autoanalysis.A kielégítő frekvencia variabilitás mellett domináló sinus tachycardia,néhány SVES és VES.Parox-jellegű rosszúllét nem volt.

        E vizsgálatok mellé szükséges még egyéb vizsgálat?Olyan kellemetlen érzés ez a nappal is előfordukó,de leginkább az estékre jellemző több extra.Más fájó,szúró tünettel nem párosul.Inkább szorongást érzek ilyenkor.

        Önnek mi a véleménye a Holter-eredményről?

        Emma

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a szapora pulzus témában

        Kedves Emma!

        Az ultrahangon nem volt jelentősebb eltérés, nagy valószínűséggel az extrák jóindulatúak - vagyis kellemetlenek, de nem kell félni tőlük. Ezek többnyire sajnos nehezen befolyásolhatók, néha pulzuscsökkentő gyógyszerek csökkentik a számukat (ezek prolapsus esetén a mellkasi panaszokra is kedvezőek lehetnek, viszont nem mindenki tolerálja a mellékhatásaikat), de sport, magnéziumpótlás is segíthet. A Holter egyébként nem írt le nagyszámú extrát.

        Itt is látható azonban a szapora pulzus (sinustachycardia), ez társulhat szintén a prolapsushoz, de okozhatja pl. vérszegénység, pajzsmirigy-túlműködés is, ezek vérvétellel kizárhatók (ha nincs ilyen eltérés, a sport erre is jó gyógyír).

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-28 09:36:40; Megválaszolva: 2011. október 04., 11:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés