• Mitralis prolapsus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Bene Orsolya!

        Köszönöm válaszát!

        Most csütörtökön megyek terheléses EKG-ra, remélem, hogy minden rendben lesz! Amúgy elképzelhető, hogy találnak valami mást is, mint amit korábban láttak az ultrahangos és EKG-vizsgálatokon? S abban az esetben, ha az ember nem bírja annyira a terhelést, mint amit várnának, akkor ilyen esetben mi a teendő a továbbiakban? Vagy ott javasolni fognak esetleg gyógyszert vagy sportot, amivel jobb kondíciót lehet elérni?

        Nekem csak az a furcsa, hogy régebben tünetmentes voltam és nagyon jól bírtam a hajtást a munkámmal jár (könyvvizsgálat és a szezon okt.-május, ami rengeteg munkát, túlórát (12 órák) jelent). Éreztem ugyan, hogy március körül már kezdek fáradni, de gondoltam majd a nyáron jól kipihenem magam és ekkor jött elő ez a "betegség" és azóta nem lelek erőre. Bár 3 hetet táppénzen voltam, hogy felerősödjek, de miután visszajöttem dolgozni, folytatódtak a túlórák, a sok stressz és úgy éreztem, hogy így nem igazán fogok regenerálódni.

        Egyébként a Betaloc-ról annyit, hogy reggelente szedem (7.30 körül) és azt figyeltem meg az utóbbi napokban, hogy a bevételét követően nagyon letompulok, szédelgek és mindig olyan du. 2-3 óra magasságában "térek magamhoz", olyan mintha addigra kapnék erőre. De addig meglehetősen tompa vagyok.

        Köszönettel: Zsanett

        WEBBeteg szakértő válasza a mitralis prolapsus témában

        Kedves Zsanett!

        Nem hiszem, hogy komolyabb eltérés lenne a terheléses vizsgálat során (max. a csökkent terhelhetőség)... Valószínűleg jó lenne nagyobb intenzitású sportot is beépíteni a jóga mellé (kocogás, úszás), illetve még egy kis magnéziumpótlás (Magne B6, Magnerot) lehet jó hatású. Azonban kezelőorvosa fogja jobban átlátni az eredményeket, a terápiás tervet ő fogja felállítani, mondja el neki is a panaszokat. És ne izguljon!
        Sok sikert a terheléshez!

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-27 09:08:27; Megválaszolva: 2011. október 04., 10:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés