Mellkasi fájdalom

jo napot! 25 eves ferfi vagyok. Mar jo ideje napi rendszeresseggel faj kozepen a melkasom (szorito erzes) . A testmozgastol  ez fokozodik.Ezt elmondtam  a haziorvosnak es bekuldott ekg-ra, ami normalis lett! De nem ertem hogy terhelese ekg-t miert nem csinalnak (vagy azt csak a rossz ekg lelet indokolja)? ES mitol lehet ez a fajdalom? Egyebkent 10 eve magas vernyomassal kezelnek.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza mellkasi fájdalom témában

Kedves kérdező!

Nem csak a rossz nyugalmi EKG indokolja a terheléses EKG elvégzését, annak pont az a lényege, hogy a megbúvó keringészavart provokáljuk és lehetőleg EKG-n is láthatóvá tegyük, rögzítsük. Jó lenne tudni, mikor jelentkezik a panasz, meddig tart, mire szűnik, volt-e a családban fiatalkori infarktus, dohányzik-e, van-e túlsúlya. Bár elég fiatal, a 10 éve fennálló magasvérnyomás mellett jelentkező mellkasi fájdalom miatt indokolt lenne a terhelés (és egy szívultrahang is) . Emellett stressz és reflux (a gyomorból a nyelőcsőbe visszakerülő savas gyomortartalom) is okozhat ilyen fájdalmakat, ez utóbbit is érdemes lenne kizárni.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. május 25., 22:28; Megválaszolva: 2011. október 04., 08:54
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Covid 19 oltás
Kardiologia
Szív panaszok.
Holter eredmények