Mitralis prolapsus

Tisztelt Dr. Bene Orsolya!

Szeretnék tanácsot vagy javaslatot kérni a mitralis prolapsus-betegséggel kapcsolatban!

Korábban beszéltem már a doktornővel erről a betegségről és a tünetekről és örömmel újságoltam, hogy sokkal jobban érzem magam mióta (több mint egy hónapja) szedem a Betaloc Zoc-ot.

Jelenleg azonban az aggaszt, hogy nem telik el úgy egy hét sem, hogy ne érezném a fáradságot, fizikai gyengeséget. Megfigyeltem azt is, hogy általában 3-4 napig nagyon jól érzem magam, aztán 1-2 napig megint fáradtabb, gyengébb vagyok és örülök, ha időben haza tudok érni a munkából. Sajnos, ilyenkor a közérzetem sem a legjobb, s előfordul, hogy amolyan mellkasi diszkomfort-érzésem van (olyan mint a nehézlégzés-érzés)! A pulzusom azonban egyáltalán nem szalad mióta gyógyszert szedek, viszont ezeken a gyengébb napokon meglehetősen nehezen tartom magam fizikailag.

Az utolsó e-mailem óta rendszeresen jógázom (heti 2x), s próbálok nem annyit "agyalni" a tüneteken és nem figyelni azokra, azonban meglehetősen rosszul érint lelkileg, hogy nem érzem azt a nagyfokú előrelépést, mint várnám. Azt gondoltam, hogy elkezdem szedni a Betaloc-ot és majd megszűnik minden panaszom (ami nagyjából így is van), de olyan mintha fizikailag nem akarnék erőre kapni és ez meglehetősen aggaszt. S véleményem szerint a kimerülés után már ideje lenne lassan összeszednem magam, hiszen annak már 2 hónapja.

Mit gondol Ön a leírtakról?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdv.: Zsanett

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a Mitralis prolapsus témában

Kedves Zsanett!

Sajnálattal olvasom, hogy még mindig nem nyerte vissza az erőnlétét. Egyrészt arra gondolnék, hogy valamilyen belgyógyászati dolog van még a háttérben, bár visszaolvasva úgy látom, történtek vérvételek, eltérés nem volt. A másik tippem a Betaloc, ami mellékhatásaként jelentkezhet gyengeség, fáradtság, sőt, akár még légszomj is (szűkíti a hörgőket, bár ez inkább tüdőbetegségek során érvényesül). Ha jól értettem, mostanában esedékes egy terheléses EKG, gondolom, ekkor kardiológiai kontroll is történik. Nem 100%, hogy a gyógyszer okozza a panaszokat, de esetleg a pulzuscsökkentő lecserélésével meg lehet próbálkozni.

Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. május 25., 22:08; Megválaszolva: 2011. október 04., 06:30
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Terheléses ekg
Maszkban kerékpáron végzett terheléses ekg reális eredményt adhat-e.
Szívkatéterezés
SZÍVELÉGTELENSÉG
Szívdobogás
TANÁCS KÉRÉSE