• Vérzsír

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő,doktorúr vérvételnél megállapították,hogy magas a vérzsír.Kérdésem miokozhatja és mi a kockázat és mit lehet ellene tenni?

        WEBBeteg szakértő válasza a vérzsír témában

        Kedves Kérdező!

        A vérzsírnak lehet a triglicerid értéke, illteve a koleszterin értéke is magasabb. Mindkettő veszélye, hogy ha tartósan magasabb az értékük, akkor a szív-és érrendszeri betegségek ( pl. szívinfarktus, agyvérzés, érszűkület a lábban) nagyobb kockázatával járnak. Első körben diétáznia kellene, kerülni a telített zsírok fogyasztását (zsíros húsok, tepertő, szalonna stb.) , és a testmozgás fokozása szükséges. Sok esetben előfordul, hogy az illető nem fogyaszt zsíros ételeket, és a testmozgásra is figyel. Ilyen esetekben az étkezésre még tudatosabban kell figyelni. Amennyiben a diéta és a testmozgás fokozása által nem csökkennek a vérzsírértékeks, gyógyszeres kezelésre lehet szükség.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-25 22:23:12; Megválaszolva: 2011. október 03., 14:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés