UH-leletem

Kedves Doktornő!

Segítsen értelmezni az uh.leletemet, legyen szíves!

Vélemény: Norm.üregméretek.Jó syst.Szabályos relax. Mitr.mellsővitorla enyhe prolapsusa látható.Bal kamra kiáramlási görbe hyperkinesisre utal.

Ettől lehet az, hogy néha amikor dobban a szívem, akkor olyan szúrást érzek? Mintha a dobbanást fizikailag is érezném.Ez most olyan érthetetlennek hangzik, de Ön biztosan érti.

És a pulzusom sportolás után (aerobic és heti 1x kosárlabda) lassan megy csak vissza 100 alá (fél óra is eltelik) .

Köszönöm válaszát!

Emma

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza UH lelet témában

Kedves Emma!

Az ultrahang teljesen rendben van. A leírt enyhe prolapsus (vagyis a mitralis billentyű szerkezeti lazasága) okozhat kellemetlen panaszokat, mellkasi szúródásokat, gyakran társulnak hozzá melléütések, extraszisztolék (a vártnál korábban jelentkező szívizom-összehúzódások, melyeket hosszabb-rövidebb kihagyás követ) . A bal kamrai hyperkinesis arra utal, hogy a keringése gyorsultabb, valószínűleg a vizsgálat alatt is szaporább volt a pulzus, a szíve erősebben húzódott össze (ez lehet csak az izgalom miatt is) . A gyors pulzus ill. a nagyobb dobbanások, extraszisztolék miatt még 24 órás Holter EKG felhelyezése jön szóba.

Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. május 21., 10:19; Megválaszolva: 2011. október 03., 09:48
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Duplex

egy lelet eredménye érdekelne.válaszát elöre is köszönöm. Duplex, UH, végtagi erek. Mk.oldalon finoman contúregyenetlen art.femoralis

Szívelégtelenség, hormonzavar
Tisztelt Doktornő! Pajzsmirígy alulműködésre L-thyroxint szedek kb. 72 mikrogrammot. Magas vérnyomásra szedtem 1 db 5/5 mg egiramlont, 1 db 1 mg-os...
Brilique 90mg gyógyszer
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! A nagymamám 1 hónapja kapott szívinfarktust, amelyből sikerült azóta felépülnie, viszont szednie kell egy Brilique...
Szívritmuszavar?
Abláció utáni pulzusszám
Tisztelt Doktornő! Május 19-én pitvarbibrilláció abláción estem át, a műtétet végző orvos szerint jól sikerült a beavatkozás. Ő is...