Szív ultrahang

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

A párom, aki 24 éves férfi, gyakran panaszkodik hogy fáj a szive. Ilyenkor szorító, nyilalló fájdalmat érez. Már korábban volt orvosnál, de nem kapott kielégítő választ. A diagnózis ez volt: "az egyik billentyű nem zár rendesen ezért a vér visszafolyik." De semmi bővebbet nem tudunk, hogy ez mitől van, hogyan lehet kezelni. Mit lehet enni, vagy mit nem. Milyen sportokat lehet űzni? .

Szeretnénk elmenni egy magánrendelőbe, ahol alaposan átvizsgálnák a szivét, és aki ellátna tanácsokkal, hogy mit lehet vagy mit nem.

Kérem ajánljon Debrecenben egy olyan magánrendelőt (vagy rendelőt) ahol kellően kivizsgálják és elmagyarázzák a betegnek is hogy mitől vannak ezek a tünetek, stb.

A mihamarabbi válaszát köszönöm!

További szép napot kívánok!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza mitralis prolapsus témában

Kedves kérdező!

Leírása alapján a mitralis prolapsus az, amire először gondolni tudok. Ez azt jelenti, hogy a bal pitvar és bal kamra közötti billentyű szerkezete lazább. Emiatt a billentyű minden egyes összehúzódáskor visszacsapódik a pitvar felé, ami azt eredményezi, hogy több-kevesebb vért is visszaenged, és a visszacsapódás során a billentyűt tartó ínhúrok és szemölcsizmok (amik a vitorla köteleihez hasonlóan funkcionálnak) is túlfeszülnek, ez pedig ritmuszavarokat, mellkasi fájdalmakat provokál. Az eltérés valószínűleg veleszületett, és többnyire jóindulatú, csak a miatta keletkező panaszok tudnak kellemetlenek lenni.

Érthető, hogy a panaszok ijesztőek, és szeretnének pontosabb információkat kapni az eltérésről. Kivizsgálás szempontjából Debrecenben egyrészt a Kardiológiai Klinika ambulanciáját tudom ajánlani, bár itt a napi 250 fős betegforgalom mellett kevesebb idő jut a "beszélgetésre", tanácsadásra (ez beutalóköteles szakrendelés) . Ha jól értettem, szóba jöhet magánrendelő is, így nyugodtan merem ajánlani a Jó Szívvel Kft. szakorvosait, akiknél előre egyeztetett időpontban történhet meg a kivizsgálás. Elérhetőségük: www.szived.hu, telefon: 06-70-967-5100.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. május 14., 21:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 13:42
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után
Érdeklődés II.
Érdeklődés
Pulzusnyomás II.