• A sport emeli a vérnyomásom, ne sportoljak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Doktornő azt szeretném kérdezni hogy a terheléses ekg eredményem miatt Az elért maximális frequentia:132 ASz elért maximális RR: 215/100 hgmm. A sportot hadjam abba mert magas terheléskor a vérnyomásom (foci, fallabda).???????

        Tisztelettel Böröcz Attila

        WEBBeteg szakértő válasza a pulzus, sport témában

        Kedves Attila!

        Nem kell abbahagynia a sportot, de inkább a dinamikus mozgás (futás, bicaj, úszás - mehet a foci is) javasolt, mert a statikus (emelések, súlyzózás) jobban emeli a vérnyomást. Érdemes gyakrabban kontrollálni a vérnyomásértékeket, de ettől ne legyen betegségtudata, úgy látom, kissé hajlamos túlstresszelni a dolgokat. Nem baj, ha odafigyel magára, de ez ne haladjon meg egy egészséges határt, ne korlátozza a mindennapi életben!
        Jó egészséget kívánva,

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-14 09:11:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 12:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés