• Vérnyomás probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő.

        Édesapám rendszeressen szed gyógyszert a magas vérnyomására,a pulzusa rendben volt. Az elmult hetek alatt felborult ez, a pulzusa megemelkedett jóval ,a vérnyomása pedig jónak mondható. A vérnyomáscsökkentőt így már nem szedi d a magas pulzus miatt aggódik.

        Szeretném azt a szívességet kérni öntől hogy amennyiben lehetséges kérem adjon lehetséges okokat a probléma bekövetkeztére lletve,legfőképpen a megoldására.

        Előre is köszönöm jóindulatát és segítőkésségét.

        WEBBeteg szakértő válasza a vérnyomás, pulzus témában

        Kedves kérdező!

        Vizsgálat nélkül nehéz megoldást javasolni. Sajnos az sem kerül leírásra, mennyi az a bizonyos pulzusszám. A magasabb pulzust okozhatják gyógyszerek, vérszegénység, ritmuszavarok, pajzsmirigy-probléma, emiatt vérvétel, EKG, esetleg Holter EKG jön szóba. Az sem szerencsés, hogy édesapja elhagyta a vérnyomásra adott gyógyszereket (bizonyos típusú szerek hirtelen elvonása önmagában is okozhat jelentős pulzusszám-emelkedést). Azt javaslom, keressék fel a háziorvost, aki elvégzi/megszervezi a szükséges vizsgálatokat.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-11 18:08:19; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 15:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: