Pulzus

Tisztelt Doktor nő/úr!

 

Már 1 éve szedem a magas/gyors pulzusomra BISOCARD-ot. Egyetlen EKG vizsgálaton voltam azóta semmi. Érdeklődnék, hogy ezt a gyógyszert életem végéig kell szednem? A háziorvosom soha nem csinál vizsgálatot, beutalót se ad a kardiólogushoz. Én ugy gondolom, hogy ilyen betegségnél fontos a rendszeres vizsgálat. Önnek mi erről a véleménye?

Az elmúlt 1 évben ha siettem valahova (kimelegedtem) piros foltok, valamint "csalán kiütések" jelennek meg a testemen. Ezek a tünetek fél óra alatt elmúlnak. A kérdésem az lenne, hogy ez lehet-e a magas pulzusomtól?

Előre is köszönöm a válaszát.

 

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza magas pulzus témában

Kedves kérdező!

Ha még mindig magas a pulzus, akkor továbbra is indokolt a gyógyszer szedése (annál is inkább, mert a hirtelen elhagyás még magasabb pulzusszámot fog eredményezni) . Nem írja, van-e egyéb betegsége (magas vérnyomás, igazolt-e a szívultrahang valamilyen eltérést) , hány éves, mekkora dózist szed. Mindenesetre évente-kétévente a ritmuszavar ellenőrzése miatt érdemes kontrollra menni, ahol a szükséges vizsgálatok (Holter, esetleg terhelés) elvégzését követően dönthetnek a gyógyszer további szedéséről. Nem valószínű, hogy a kiütések kardiológiai okkal magyarázhatók, erről inkább bőrgyógyász tudna véleményt mondani.

Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. május 03., 19:42; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 09:07
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után
Érdeklődés II.
Érdeklődés
Pulzusnyomás II.