• Pulzus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő/úr!

         

        Már 1 éve szedem a magas/gyors pulzusomra BISOCARD-ot. Egyetlen EKG vizsgálaton voltam azóta semmi. Érdeklődnék, hogy ezt a gyógyszert életem végéig kell szednem? A háziorvosom soha nem csinál vizsgálatot, beutalót se ad a kardiólogushoz. Én ugy gondolom, hogy ilyen betegségnél fontos a rendszeres vizsgálat. Önnek mi erről a véleménye?

        Az elmúlt 1 évben ha siettem valahova (kimelegedtem)piros foltok, valamint "csalán kiütések" jelennek meg a testemen. Ezek a tünetek fél óra alatt elmúlnak.A kérdésem az lenne, hogy ez lehet-e a magas pulzusomtól?

        Előre is köszönöm a válaszát.

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a magas pulzus témában

        Kedves kérdező!

        Ha még mindig magas a pulzus, akkor továbbra is indokolt a gyógyszer szedése (annál is inkább, mert a hirtelen elhagyás még magasabb pulzusszámot fog eredményezni). Nem írja, van-e egyéb betegsége (magas vérnyomás, igazolt-e a szívultrahang valamilyen eltérést), hány éves, mekkora dózist szed. Mindenesetre évente-kétévente a ritmuszavar ellenőrzése miatt érdemes kontrollra menni, ahol a szükséges vizsgálatok (Holter, esetleg terhelés) elvégzését követően dönthetnek a gyógyszer további szedéséről. Nem valószínű, hogy a kiütések kardiológiai okkal magyarázhatók, erről inkább bőrgyógyász tudna véleményt mondani.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-03 19:42:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 09:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés