• Ritmuszavar?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő  /  Doktor Úr !

        Több mint egy-éve  kardiológián igazolt Bal Tawara Szárblokk.2008. Márciusban lábon kihordott kisebb infarctus, kétesélyes tüdőembólia/ Nagyon sokszor igen roszul érzem magam fulladok., köhögök, néha anyira, hogy szinte hányom a slejmot../Bocsánat / ugyan tüdőgondozóba kaptam Ventolin-t 2x1 puff., meg szedek Nebilet-et, Aspirin-protect-et, moduxin-t, Atova-Teva-t, Co -prenessa-t. Most  kb.3-4-hete nagyon sűrűn olyan érzésem van, hogy kihagy a szívverésem, utánna sok kicsit  ver, és közben lever a viz.Elmentem a doktornőhöz elmondtam, meg azt is, hogy 2-hete minden estére bedagad a lábam térdig. Azt mondja nincs semmi baj, a BTSZB-n kívül nem lát semmit az EKG-n./Coronarographia kisérbetegség diagn..GOKI:-ba/szedjem tovább a gyógyszereket, a Carvolt most cserélte a nebilet-re., de semmit nem javulok, sőt, mindíg fáradt vagyok, de már nem szeretek lefeküdni, mert ha fekszem még sűrűbben jönnek a kihagyások. Mit tegyek.Őszintén megmondom sokszor félek. Meg fog ez az állapot változni? Sajnos családilag is halmozott vagyok. Mindkét szülőm fiatalon, szívrohamban haltak meg.

        WEBBeteg szakértő válasza a lábdagadás témában

        Kedves kérdező!

        Csak azt tudom javasolni, ha nincs jól, menjen vissza kardiológiai kontrollra. A lábdagadás többféle eltéréstől is lehet (túlsúly, visszerek, veseműködés zavara, bizonyos gyógyszerek), a fennálló balszárblokk felveti a csökkentebb kamrafunkció, szívelégtelenség lehetőségét is (bár nem derül ki, milyen volt a szívultrahangos lelete). A ritmuszavar miatt Holter (24 órás EKG) felhelyezése jön szóba, bár pl. a Ventolin túlzott használata is okozhat rendetlen szívdobogásérzést.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        Dr. Bene Orsolya
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-03 22:32:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 13:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mia teendő ha 35 a pulzusom