• Erős szédülés oka

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő!

        Időnként (leginkább hetente, de van amikor havonta) erős szédülés tör rám, már-már az ájulás kerülget, minden elsötétül pár másodpercre körülöttem. Amikor ez a szédülés elmúlik, erős nyomást érzek a fejemben kb. fél percig. 15 éves vagyok, nem vagyok kövér, a vérnyomásom rendben van. A kérdésem az lenne, hogy miért lehet ez a szédülés, és elmenjek-e egy kivizsgálásra?

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedves kérdező!

        Nehéz vizsgálatok nélkül megítélni, elképzelhető, hogy alkati sajátosságról van szó. Ebben az életkorban a vegetatív idegrendszer működése is labilisabb, lehet, hogy reflexes vérnyomásesés okozza a panaszt. Az ájulásszerű rosszullétek hátterében azonban felmerül vérszegénység, okozhatják ritmuszavarok, idegrendszeri, fül-orr-gégészeti eltérések is, így érdemes lenne felkeresni a háziorvost, aki segít megszervezni azokat a vizsgálatokat, melyek ezeket az eltéréseket kizárják. Ha nem igazolódik szervi baj,   bővebb folyadékfogyasztás, rendszeres testmozgás,   a hosszantartó állás elkerülése segíthet.

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        Dr. Bene Orsolya
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-29 22:30:54; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 12:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: