Lábdagadás

Tisztelt Doktornő!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a szivkatéterezés során  / 2 hónapja volt/ ha netán szivelegételenség volt az látható volt-e?

A boka vizesedés akkor áll-e fenn ha az ujj benyomat néhány másodpercig vagy hosszu percekig  látható?
A szivelegételenség jár-e komoly fájdalommal vagy esetleg olyan fáradsággal ami csak időnként van? Bár van elég eü problémám de sajnos nagyon hipohonder is vagyok, ezért kérezek ennyit. Elnézést!  

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza ödémás láb témában

Kedves kérdező!

A szívelégtelenség diagnosztikájában a szívultrahangnak van elsődleges szerepe, a szívkatéterezés (ha ez alatt a koszorúér-festést érti) leginkább a koszorúerek állapotát mutatja meg. A szívelégtelenség miatt jelentkező panaszok közé tartozik a terhelhetőség csökkenése, fáradékonyság, terhelésre vagy nyugalomban jelentkező légszomj/fulladás. A szívizomzat funkciójának csökkenése pangáshoz, folyadék-felszaporodáshoz vezethet, ami pl. alszárödémaként jelentkezhet (ha ujjal megnyomja a lábszárát, és annak a nyoma hosszan, mélyen megmarad, az nagy valószínűséggel ödémát jelent) , de pl. a hasi szervekben jelentkező pangás hasi, májtáji fájdalmat okozhat.


Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. április 29., 22:39; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 11:19
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívelégtelenség, hormonzavar
Tisztelt Doktornő! Pajzsmirígy alulműködésre L-thyroxint szedek kb. 72 mikrogrammot. Magas vérnyomásra szedtem 1 db 5/5 mg egiramlont, 1 db 1 mg-os...
Brilique 90mg gyógyszer
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! A nagymamám 1 hónapja kapott szívinfarktust, amelyből sikerült azóta felépülnie, viszont szednie kell egy Brilique...
Szívritmuszavar?
Abláció utáni pulzusszám
Tisztelt Doktornő! Május 19-én pitvarbibrilláció abláción estem át, a műtétet végző orvos szerint jól sikerült a beavatkozás. Ő is...
Mélyvénás trombózis után...
66 éves férfi vagyok. 2020. június közepétől Guillain Barre Szindróma miatt, mindkét lábam teljes mértékben és minkét kezem részlegesen...