Furcsa szívhangok és fájdalom

Tisztelt Doktor Nő/Úr! A tegnapi nap során, az esti órákban éles fájdalom jelentkezett a mellkasom szívem felőli oldalán. Szúrt a szívem, ugyanazon a ponton a hátamon is, illetve a vállamra is kisugárzott ez a fájdalom és ez a fájdalom, ha nem is annyira aktívan, de azóta is tart. Továbbá ha lefekszem és a bal oldalamra fordulok egy bizonyos pozícióba, akkor furcsa, "kluttyogó" hangok kíséretében, tisztán hallható a szívverésem, még külső füllel is. A kérdésem az lenne, hogy természetesen azonkívül, hogy kardiológushoz fordulok (beutalóm már egyébként is van, a közeljövőben mentem volna kontrollra) , mit tudnék tenni annak érdekében, hogy ez a fájdalom csillapodjon, esetleg teljesen el is múljon, továbbá a hangra sem tartanék igényt, ha van erre megoldás. Azt hallottam egyébként, hogy a szívem nem fájhat, tehát nem lehetséges, hogy a tüdőm fáj valójában és a hang is annak köszönhető, hogy abban van valami és a szívhangok visszaverődnek? Mihamarabbi válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza mellkasi fájdalom témában

Kedves kérdező!

Vizsgálat nélkül én sem tudok többet mondani. Mellkasi fájdalmat számos dolog okozhat, kardiológiai okon kívül mozgásszervi eltérés, gyomor-bélrendszer eltérései, reflux is. Első körben azonban érdemes a leginkább veszélyes, azaz a szív eredetű okot kizárni, szükség esetén kezelőorvosa további vizsgálatokra fogja küldeni. A kluttyogó hangra nincs sok ötletem, ha tényleg a pulzussal párhuzamosan jelentkezik, akkor valamilyen billentyűeltérés okozta zörej merül fel, bár fonendoszkóp nélkül ezek ritkán hallhatók, egy vizsgálat mindenesetre ezt a lehetőséget is ki fogja zárni.

Nem írja, hány éves, dohányzik-e, korábban miért vizsgálta kardiológia, de ha panasza újkeletű, erős mellkasi fájdalom esetén (bár a szúró fájdalom kevésbé típusos) javasolt mielőbbi vizsgálat (ügyelet felkeresése, mentő kihívása) , egy panasz alatti EKG segíthet az esetleg fennálló koszorúér-betegség (netán infarktus) és az egyéb okok elkülönítésében.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. április 27., 21:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 07:53
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Ekg eredmény milyen
Kedves doktornő! Mellkasi fájdalmam van ami időről időre előjön, bal oldalon fáj szív felett nagyjából, nyomó, szúró érzés. Egyszer...
Kreatin kináz laboreredmény...
Tisztelt Doktornő. Mellkasi fájdalommal, gyengeséggel háziorvosom az SBO-ra küldött. Ott eltöltöttem 6 órát, majd hazaengedtek. Érdekesnek találom...
Mellkasi és hát fájdalom
Szép napot. Olyan panasszal fordulnék önökhöz hogy kb 9 napja elkezdtem a mellkasomban érezni nagyon enyhe fájdalmat, ami napról napra egyre...
Szívbetegség
Tisztelt doktor nő! Szeretném ha elmagyarázná a legutóbbi kardiológiai vizsgálat eredményét.Echocardographia: 27mm-es aorta gyökben,19mm-re...
Jobb oldali mellkas tájékán...
Tisztelt Doktornő! Az utóbbi hónapokban megfigyeltem hogy időközönként (legtöbbször nyugalmi állapotban) 1-2-3 percen át tartó erős...