• Magas maximális pulzus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 28 éves, 50kg-os és 160 cm magas nő vagyok.Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy nem régen kezdtem el pulzusméréssel egybekötött futó edzéseket végezni. Viszont azt tapasztaltam, hogy a maximális pulzusom az átlagosnál 28 bpm/perccel magasabb, 220 bpm/perc (már több pulzusmérő órával is megnéztem és az eredmény 220). Már enyhe terhelésre is, laza kocogásra (szinte séta) 170-180 bpm/percre szökik a pulzusom. Nem érzem magam túlságosan edzetlennek, naponta kerékpározok, 2-3 naponta 5-8 km-t futok. A nyugalmi pulzusom 57 bpm/perc. Mitől lehet ez a magas pulzusszám?Mit javasol?

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a pulzusszám témában

        Kedves kérdező!

        Ez valóban magas pulzus még terhelés mellett is (főleg, ha kis terhelésre alakul ki). Kardiológiai vizsgálatot javasolnék (ultrahang, terheléses EKG, esetleg Holter) a terhelhetőség felmérésére, ritmuszavar kizárására. Ha itt nem igazolódik eltérés, elképzelhető, hogy szakértő segítségével összeállított korrekt edzéstervvel kiküszöbölhető a túlzott pulzusszám-emelkedés.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-26 21:56:03; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 06:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés