• Pánik betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Doktor úr vagy nő.3 éve a szivem őssze vissza kalapál,a torkomba dobban,ott meg egyenesen mintha 1 labda lenne .A szivem kidobbanásai akadályoznak a mindennapi munka végzésemben is.Erőllétileg nem bírok dolgozni, nem tudok futni sportolni .A házi orvos csinált vérvételt nem talált semmi rosszat nincs vas hiányom nem magas a koleszterinszintem ,normális a pajzsmirigyem,stb.A nap minden szakaszában jelentkezik.reggel felkelés után ,éjjel ébredéskor ,este lefekvéskor munkavégzés közben ,gugolás gyomlálás során,a hasamnál nemtudok nadrágot kötni,szijjat venni mert akkor van.Nagyon kellemetlen igy élni ,nem tudom hogy szervi baj vagy lelki?Már arra is gondoltam,hogy sok az adrenalin,vagy idegi alapon van .Azért fordulok önökhöz mert a házi orvosom azt mondta nem tudja,hogy mi a bajom punktum.1 edül kell kiderítenem.azt kérdezném merre induljak el .kérem segitsen.Ja szedek betalokot,frontint,panangint de semmi hasznát nem látom de azért be veszem.Köszönöm a választ.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a szívritmuszavar témában

        Kedves kérdező!

        Panaszát nem kell feltétlenül lelki bajra fogni. A rendetlen szívdobogás hátterében ritmuszavar is állhat, ennek kimutatását EKG, Holter (24 órás EKG) segítheti.  Ilyen panaszokat gyakran extraszisztolék (a vártnál korábban jelentkező szívösszehúzódások, melyeket hosszabb szünet követ) okoznak, melyek hátterében egyéb eltérés (ionzavar, keringészavar, billentyűbetegség, tüdőbetegség) is állhat, de előfordul, hogy nem mutatható ki szervi eltérés.

        Rendszertelen szívdobogást pitvarfibrilláció (a szív felső üregeinek, a pitvaroknak rendezetlen elektromos tevékenysége) is okozhat. A vizsgálatok alapján kideríthető, melyik a legmegfelelőbb kezelés (szükség van-e egyéb vizsgálatra, katéteres beavatkozásra), bár az extra ütések gyakran nehezen befolyásolhatók. Mindenesetre javasolt kardiológiai szakrendelésen történő kivizsgálás, erre háziorvosa tud beutalót adni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-21 09:01:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 09:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés