• Egész életemben kell szednem a véralvadásgátlót?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 32 éves fiatal nő vagyok.30éves koromban kaptam egy trombózist, amiből majdnem tüdőembólia lett, de idejében megműtöttek, elkötötték azt az eret. Azóta napi 1szem Astrixot kell szednem/2éve/. Arra lennék kíváncsi, hogy ezentúl mindig kell szednem ezt a gyógyszert? Mert olvastam a rossz hatásairól is, miszerint az agyban kis vérömlenyek keletkezhetnek. Ettől félek, mert én eddig egy aktív, tanulni szerető ember voltam, mostanság pedig picit tompábbnak érzem magam, feledékeny vagyok és nincs meg bennem a motiváció a tanulásra, néha tompa fejfájás is jelentkezik, enyhe egyensúlyzavar időnként szintén. Remélem, ezek nem hozhatók kapcsolatba az Astrix-szal. A sebeim kicsit lassabban gyógyulnak, és kis ütődéstől is nagy felszínű, lassan felszívódó kék foltjaim lesznek. Kérem, ha ideje engedi, válaszoljon a kérdésemre. Köszönöm: Eszter77

        WEBBeteg szakértő válasza a véralvadásgátló témában

        Kedves kérdező!

        Mélyvénás trombózist követően szükség van átmenetileg véralvadásgátló-kezelésre, ez leggyakrabban Syncumart/Marfarint jelent. Az Aspirinnek/Astrixnak inkább az artériás oldalon jelentkező érelzáródások megelőzésében van szerepe, nincs bizonyíték arra, hogy a mélyvénás trombózis kialakulását megelőzné. A vérhígító kezelés időtartamát a trombózis helye, a szövődmények, illetve hajlamosító tényezők, véralvadási zavarok is befolyásolják, ezzel kapcsolatosan, és a kék foltok miatt egyeztessen kezelőorvosával.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        Dr. Bene Orsolya
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-21 10:27:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 06:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mia teendő ha 35 a pulzusom

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon