• Egész életemben kell szednem a véralvadásgátlót?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 32 éves fiatal nő vagyok.30éves koromban kaptam egy trombózist,amiből majdnem tüdőembólia lett,de idejében megműtöttek,elkötötték azt az eret. Azóta napi 1szem Astrixot kell szednem/2éve/. Arra lennék kíváncsi,hogy ezentúl mindig kell szednem ezt a gyógyszert? Mert olvastam a rossz hatásairól is,miszerint az agyban kis vérömlenyek keletkezhetnek. Ettől félek,mert én eddig egy aktív,tanulni szerető ember voltam,mostanság pedig picit tompábbnak érzem magam,feledékeny vagyok és nincs meg bennem a motiváció a tanulásra,néha tompa fejfájás is jelentkezik,enyhe egyensúlyzavar időnként szintén. Remélem,ezek nem hozhatók kapcsolatba az Astrix-szal. A sebeim kicsit lassabban gyógyulnak,és kis ütődéstől is nagy felszínű,lassan felszívódó kék foltjaim lesznek. Kérem,ha ideje engedi,válaszoljon a kérdésemre. Köszönöm: Eszter77

        WEBBeteg szakértő válasza a véralvadásgátló témában

        Kedves kérdező!

        Mélyvénás trombózist követően szükség van átmenetileg véralvadásgátló-kezelésre, ez leggyakrabban Syncumart/Marfarint jelent. Az Aspirinnek/Astrixnak inkább az artériás oldalon jelentkező érelzáródások megelőzésében van szerepe, nincs bizonyíték arra, hogy a mélyvénás trombózis kialakulását megelőzné. A vérhígító kezelés időtartamát a trombózis helye, a szövődmények, illetve hajlamosító tényezők, véralvadási zavarok is befolyásolják, ezzel kapcsolatosan, és a kék foltok miatt egyeztessen kezelőorvosával.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-21 10:27:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 06:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés