Gyógyszermennyiség

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Családtagom Chinotal, Astrix, Simvastatin nevű vérhigító hatúsú készítményeket egyszerre kap. Mi indokolhatja, hogy ennyi vérhigítóhatású készítményt kell, szedni és mit lehetne tenni a csökkentés érdekében pl. egészségesebb táplálkozás, olajok használata segítene -e (a halolaj vérhigító hatásáról hallottam) .

Köszönettel:

Kovács Katalin

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza vérhígító témában

Kedves Katalin!

A három készítmény közül leginkább az Astrixot lehet vérhígítónak nevezni, ez a szer a vérlemezkék összecsapzódását, és így vérrögök kialakulását gátolja. A Chinotal a vörösvértestek rugalmasságát befolyásolja, így azok a kisebb ereken is könnyebben jutnak át (bár szintén hat a vérlemezkék működésére) , a simvastatin pedig koleszterincsökkentő gyógyszer, mely az érelmeszesedés kialakulását hivatott lassítani. Tulajdonképpen mindhárom szer az artériás (verőereket érintő) keringészavarok kezelésére alkalmazható. Bővebb zöldség- és gyümölcsfogyasztás, növényi olajok és halak (akár halolajkapszula is) fogyasztása kedvezően hat az érelmeszesedés folyamatára (és a koleszterinszintre) , bár a gyógyszerszedést nagy valószínűséggel nem fogja kiváltani.

Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. április 20., 08:56; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 19:36
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Közepes fokú aorta...
Bisoprolol szedése
Ugye nem szív eredetű? 2.
Érdemes orvoshoz fordulni ?