• Gyógyszermennyiség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Családtagom Chinotal, Astrix, Simvastatin nevű vérhigító hatúsú készítményeket egyszerre kap. Mi indokolhatja, hogy ennyi vérhigítóhatású készítményt kell, szedni és mit lehetne tenni a csökkentés érdekében pl. egészségesebb táplálkozás, olajok használata segítene -e (a halolaj vérhigító hatásáról hallottam).

        Köszönettel:

        Kovács Katalin

        WEBBeteg szakértő válasza a vérhígító témában

        Kedves Katalin!

        A három készítmény közül leginkább az Astrixot lehet vérhígítónak nevezni, ez a szer a vérlemezkék összecsapzódását, és így vérrögök kialakulását gátolja.  A Chinotal a vörösvértestek rugalmasságát befolyásolja, így azok a kisebb ereken is könnyebben jutnak át (bár szintén hat a vérlemezkék működésére), a simvastatin pedig koleszterincsökkentő gyógyszer, mely az érelmeszesedés kialakulását hivatott lassítani. Tulajdonképpen mindhárom szer az artériás (verőereket érintő) keringészavarok kezelésére alkalmazható. Bővebb zöldség- és gyümölcsfogyasztás, növényi olajok és halak (akár halolajkapszula is) fogyasztása kedvezően hat az érelmeszesedés folyamatára (és a koleszterinszintre), bár a gyógyszerszedést nagy valószínűséggel nem fogja kiváltani.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        Dr. Bene Orsolya
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-20 08:56:58; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 19:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mia teendő ha 35 a pulzusom