Szívbillentyűk

T.Doktor Úr/Nő!    1987-ben I.fokban Mitralis és Pulmonalis Insuff.-ot állapítottak meg egy szívultrahang vizsgálat során.Nem rég visszamentem magamtól egy ismételt vizsgálatra, ahol a vizsgálatot végző Orvos a következőt közölte:Súlya miatt értékelhetetlen vizsgálat.Késöbb egy kórházi kezelés alkalmával próbáltak biciglizéses EKG-vizsgálatot végezni, de ;úgymond még az alapot sem teljesítettem.Kérdésem;Hová fordulhatok ahol ezeket a vizsgálatokat elvégeznék anélkül, hogy a súlyom akadály lenne? Tisztelettel köszönöm válaszukat:Szajkó Angelika

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza szívbillentyűk témában

Kedves kérdező!

Nem írja, milyen panaszok miatt váltak ismét szükségessé ezek a vizsgálatok 22 év elteltével. Ha mellkasi fájdalmak miatt vizsgálják, más terheléses vizsgálat, izotóp (SPECT) jön szóba, bár nőknél a mell "árnyékoló" hatása miatt gyakran születik álpozitív eredmény. A koszorúerek megítélését coronaria CT is segítheti. A billentyűk és a szívizomzat funkciójának megítélésére a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás az ultrahang, de ezt a túlsúly, tüdőbetegség jelentősen korlátozhatja (az értékelés valamennyire függ a vizsgálótól és az ultrahang-készüléktől is, de extrém túlsúly esetén csak tájékozódó jellegű a vizsgálat) . Ha az ultrahang nem kivitelezhető, és klinikailag fontos információt várunk, esetleg MR vagy CT jön szóba, de ez nem mindenütt elérhető, ráadásul a billentyűfunkció vizsgálatára kevéssé alkalmas, rutinszerűen nem szokás használni.

Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. április 22., 21:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 15:25
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szív
Az lenne a kérdésem, hogy a mitrális mellső vitorlám enyhe fokban a bal pitvarba tolódik, prolabál  igazán nem tudom mi a helyes kifejezés. Az...
Közepes fokú aorta...
Bisoprolol szedése
Ugye nem szív eredetű? 2.