• Miért van szükség erre a gyógyszerre?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Édesapámnak érszükülete van a nyaki ér műtétje történt és ezután carvedilol hatóanyagú gyógyszert kap. Előtte a Betaloc-ot szedte. A gyógyszer tájékoztatója szerint az angina pectoris és a magasvérnyomás kezelésére szolgál, érdeklődöm, hogy érszükületes betegnek ez miért szükséges. A gyógyszer elhagyásának milyen következményei lennének? Vannak -e idegrendszeri mellékhatásai, depressziót okozhat-e. Fluoxetinnel miért nem lehet eggyütt szedni. Enalaprillal miért nem tanácsos együtt szedni.Hogyan hat a carvedilol? Aggódom a mellékhatások miatt.

        Köszönettel 
        Kovács Katalin

        WEBBeteg szakértő válasza a carvedilol témában

        Kedves kérdező!

        A Betaloc és a carvedilol-tartalmú gyógyszerek a béta-blokkolók közé tartozó vérnyomáscsökkentők, csökkentik a pulzusszámot, a szív terhelését, kedvező hatást fejtenek ki az érelmeszesedésre. A carvedilolnak kis értágító hatása is van, elképzelhető, hogy ezért történt a csere. A béta-blokkolók egy része okozhat depressziót, ez carvedilol esetén is előfordulhat. Az enalaprillal és a fluoxetinnel kapcsolatos mellékhatásról egy másik kérdésére adott válaszban már írtam. Ha a carvedilol mellett a pszichiátriai tünetek fokozódnak, egyeztessenek a kezelőorvossal a gyógyszerváltásról.

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        Dr. Bene Orsolya
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-21 21:57:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 15:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mia teendő ha 35 a pulzusom