• Szív - és érrendszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő !

         

        42 éves férfi vagyok, évek óta nem dohányzom, koleszterin szintem magas ( 6-8 között), vérnyomásom többnyire normális. Teljesen rendben lévő nyaki carotis és láb- doppler UH vizsgálati eredmény mellett van egy kóros arteriográf leletem, melynek adatai a következőek :

        Aix:22 %

        PWV: 10, 2 %

        Mekkora érkárosodást jelentenek ezek az adatok, és mennyiben lehet ezen az életmód változtatásával javítani ?

         

        Köszönettel :

        T. Károly

        WEBBeteg szakértő válasza a koleszterin témában

        Kedves beteg!

         A javaslatom: mindenképpen keresse fel a területileg illetékes lipid szakrendelést, mert 6-8 körüli koleszterin szint mellett a cardiovascularis betegségeknek fokozott a rizikója, még akkor is, ha jelenleg nem okoz tünetet önnél! A mozgásnak (aerob) és az étkezésnek szerepe van a koleszetrin csökkentésben, de nem biztos, hogy elég lesz!

        Üdvözlettel. Dr. Bodnár Fruzsina

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-21 10:09:14; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 13:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: