• Nagyon alacsony pulzusszám

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

         
        Jó napot kívánok! Voltam EKG és szív ultrahangon. Az EKG-n minden rendben volt, az ultrahang eredményét leírnám önnek. Megszeretném kérdezni az ön véleményét is a leletemről. Már beszéltünk arról hogy nekem nyugalmi állapotban 43-55 közötti pulzusszámom van, ezért csináltattam a vizsgálatokat.
        STATUS:RR Hgmm.

        ECHOCARDIOGRAPHIÁS LELET:
        Méretek:
        AOD: 29mm LAD: 33mm EDD: 52mm ESD: 34mm IVS: 12mm PWDT: mm EF: 62%
        FR. 57/ min Ao flow 126 cm/sec. Emax: 74/sec. Amax 45 cm/sec.

        Falmozgások: Norm. regionális falmozgások. Jó szisztolés és diasztolés funkció. Enyhe koncentrikus bal kamra hypertropia ( ez mit jelent pontosan az utolsó mondat?).

        Áramlások: Norm. fiziológiás áramlásiok, korós áramlkás nincs.

        Billentyűk: Ép, hártyás billentyűk. Aorta billentyű három tasakos.

        Vélemény: Strukturálisan ép szív.

        Javaslat: Rendszeres kardiológiai ellenőrzésre nem szorul.


        Elöre is köszönöm a véleményét, további szép napot kívánok.


        Nekem akkor normális a 43-55-ös pulzusszám nyugalmi állapotban?

        WEBBeteg szakértő válasza a pulzusszám témában

        Kedves kérdező!

        Az ultrahang teljesen rendben van. Az enyhe koncentrikus hypertrophia azt jelenti, hogy a kamrafal kissé vastagabb, de a leletben szereplő 12mm teljesen normálisnak számít. Ilyen megvastagodást pl. magasvérnyomás okozhat, de sportolóknál is gyakran látható. Az alacsony pulzus miatt még a biztonság kedvéért Holter (24 órás) EKG felhelyezése jön szóba annak kimutatására, hogy nincsenek-e ennél alacsonyabb pulzusszámok, hosszabb kihagyások, vezetési zavarok, amik esetleg pacemaker beültetését teszik szükségessé, de valószínűleg nem lesz ilyen eltérés. Ha továbbra sincs panasz, nem igényel kezelést az alacsony pulzusszám.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-15 11:38:14; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 12:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés