• Valami kezelési forma van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Egy kicsit bövebben szeretnék tudni ennek a rendelleneségnek a fajtályárol, mert egy sziv UH alkalmával 3. foku aorta rgurgitatiot, véltek felfedezni, és erröl szeretnék tudni bövebben egy két dolgot, pl:mily betegség, kezelhetö-e stb...!

        Meg arra lennék kiváncsi ennek lehet e köze a tüdömben lévö arteriovenosus fistula-hoz, oly mértékben hogy ez viszont néha be is szokott vérezni!

        Válaszát elöre is köszönöm! Üdvözlettel:Zoltán!

        WEBBeteg szakértő válasza a aorta regurgitáció témában

        Kedves Zoltán!

        Az aortabillentyű a szív bal kamrája és a főverőér (aorta) között elhelyezkedő hártya, melynek feladata, hogy a vért a szív felől az aorta felé terelje, de visszafelé ne engedje (egyfajta szelepként működik). Az Ön esetében azonban valami miatt ez a szelep nem zár rendesen, a vér jelentős része visszafolyik a szív irányába (1. fokú jelenti a minimális, 4. fokú a legnagyobb visszacsorgást). Gyógyszeres kezeléssel ez az állapot egy darabig egyensúlyban tartható, azonban jelentős többletterhet ró a szívre, emiatt rendszeres szívultrahangos követés javasolt (annak megítélésére, hogyan változik ez a visszafolyás, csökken-e a szív funkciója, tágulnak-e a szívüregek). Ha az ultrahangos paraméterek, a panaszok romlanak, végleges megoldásként a billentyűműtét jön szóba.


        Az AV-fistula valószínűleg nincs összefüggésben a regurgitációval, ennek követése tüdőgyógyász, esetleg mellkassebész feladata.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        Dr. Bene Orsolya
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-15 11:23:29; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 12:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: