Syncumar és altató

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

 

Március végén írtam Önnek, hogy édesanyám 81 éves, és Syncumar gyógyszer bevezetése miatt 9 napot a kórházban töltött. Véleményét kértem a Syncumarral kapcsolatban és szíves válaszát nagyon köszönöm. Most ott tartunk, hogy hála a Jó Istennek rendben ment minden, a szakorvos szerint. Egy a problémánk, hogy az orvos figyelmeztette a gyógyszer- kölcsönhatásokra, ezért nem javasolta az altatók rendszeres használatát. Édesanyám nagyon rossz alvó Gerodormot szed kb. fél éve. Kérdésem, hogy lenne valamilyen módszer vagy gyógyszer ami segítene az alvásban, mert ha nem alussza ki magát, vérnyomása felmegy és kissé letargikus.

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: Annamária

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza Syncumar témában

Kedves Anamária!

Előrebocsátanám, hogy valószínűleg korábbi kérdésére más szakorvos válaszolt. Bár pontosan nem írja, milyen gyógyszerkölcsönhatásra utalt a kezelőorvos, így csak tippelek, hogy a Syncumarral kapcsolatban tette ezt. Feltételezem, hogy édesanyjának többféle gyógyszere van, melyek döntően belgyógyászati jellegűek. Hamármost az a kérdés, hogy a Syncumarral szedhető-e a Gerodorm, a válaszom: igen. Tehát Syncumar miatt nem kell más altató után nézniük (egyébként sok más gyógyszernek valóban van hatása a Syncumar szintre, így bizonyos régi típusú altatóknak is) .

Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

Kérdés: 2009. április 16., 13:34; Megválaszolva: 2009. április 16., 13:34
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Syncumar és a K vitamin
Aszakterületen nincs kardiológia, sem belgyógyászat feltüntetve. 2001-ben a szabolcs utcai klinikán műbillentyüt kaptam: Műtét: Implantatio valv....
Syncumart szedek
Syncumar tájékoztatójában olvastam, hogy a gyógyszer hatását befolyásolhatja az influenza vakcina. Beoltathatom.e magam, és milyen kockázatokkal kell...
Lad stent re-stenosis
Pitvarfibrilláció
Hirtelen szívleállás