• Szteroid használat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        udvozlm

        Nekem lene egy kerdesem, 2007-ben kialakult a job lababan trombozis azota szedem marfarint 5mg minden nap. A kerdesem lehet emelet szteroidot szednem persze normalis keretek kozt?

         

        WEBBeteg szakértő válasza a trombózis témában

        Kedves kérdező!

        Nem tudom, mit ért "normális keretek" alatt. Ha saját szakállára, "testépítő" jelleggel szedi, egyáltalán nem javasolt. A szteroidoknak számos mellékhatásuk van, többek között fokozzák egy esetleges újabb trombózis kialakulásának esélyét. Bizonyos betegségek esetén azonban szükség lehet kezelésképpen szteroid adására, erről kezelőorvosa hoz döntést mindig a kockázat-haszon arány mérlegelésével, a szteroid adása ilyenkor szoros felügyelettel történik.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        Dr. Bene Orsolya
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-16 13:16:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 09:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: