Piros gyűszűvirág

Tisztelt Doktor úr/nő! Szlovakiabol irok, es a kerdesem-keresem a kovetkező, nenikemnel (70 eves) az orvosok megalapitottak, hogy a jobb szivkamraja nem dolgozik kellő keppen.Ennek kovetkezteben a testeben rengeteg viz gyulemlik fel.Nagyon szenved, mert a viz csak lassan csapolodik le. A minap kezembe kerult egy kis konyvecske Dr. E. Anastasiou: A gyogynovenyek birodalmaban (1969) , melyben pontosan le van irva a ra vonatkozo tunetek. Idezem: "...a beteg nehezen lelegzik, fulladozik, a legkisebb megeroltetestol is elfarad. Lababan, hasaban meggyül a viz, ajka es keze elkekul. (cianozis) . A mozgas nehezkesse valik...Erre a piros gyuszuvirag a megoldas..." A keresem pedig, hogy Magyarorszagon kaphato csepp, tabletta ill. teakeverek amik e novenyt tartalmazzak.  Nalunk Szlovakiaban a szivglikozidok kozul csak a digitoxin gyogyszer van forgalomban. Tea ami e novenyt tartalmazna pedig nincs.

Valaszat elore is koszonom es szep napot kivanok.   

                                                                  Éva Szlovakiabol.

                                       

WEBBeteg Szakértő válasza vizesedés témában

Kedves Éva!

Nem tudok róla, hogy ilyen "gyógyhatású készítmény" forgalomban lenne, hivatalosan, receptre felírva a digoxin és a digitoxin elérhető. A szívglikozidok alkalmazása cseppet sem veszélytelen, könnyen túladagolhatók, aminek következtében látászavar, hallucináció, hányás és súlyos ritmuszavarok jelentkezhetnek. Vérszintjüket a vese és a máj működése, hatásukat az ionok vérszintje is befolyásolja (csökkent veseműködés esetén nagyobb eséllyel jelentkezik túladagolás) , alkalmazásuk csak orvosi felügyelettel történhet, így azt javaslom, bízza kardiológusra a kezelés beállítását.

Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. április 01., 20:00 ;Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 13:09
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Hideg boka
Tisztelt Doktornő! Alkalmanként az alábbi tünetet tapasztalom, kérem, segítsen, hogy valami betegséget jelez-e, vagy természetes. A bokám elülső...
Mi lehet a gond ha mellkastol lefele...
Az lenne a kérdésem hogy édesanyám mellkastol lefele erősen vizesedik.Van szivbillentyü zavara pajzsmirigy alulmüködése egyik veséje nem...
Leszázalékolás
Nyelőcső varicositas
24 órás EKG kiértékelés