• Mitrális szívbillentyű+futás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        35 éves nő vagyok, kb.10 éve tudom, hogy mitrális szíbillentyű előre esésem van. Nálam ez olyan mértékben jelentkezik, hogy akár fizikai terhelés, akár idegesség miatt megemelkedik a pulzusom,   légszomjam keletkezik. Kapkodom  levelőt, néha szédülés, gyengeség fog el. Annak idején semmi féle terápiát nem javasoltak nekem emiatt./ Azóta se látott ezzel orvos, még arról se volt szó, hogy ezt figyelni kéne./ Néhány napja kocogni kezdtem, alkalmanként úgy 4 km-t. Mivel dohányzom- fél, max egy doboz- és van kb. 18 kg súlyfeleslegem, nem lep meg, hogy levegővel bírom a legkevésbé. A kérdésem annyi lenne, lehet-e, van-e bármilyen veszélye számomra a futásnak? Várhatom-e, hogy a kondíció javulásával, lassan a légszomj is szűnni fog?

        Válaszát előre is köszönöm.Üdvözlettel: F. bea

        WEBBeteg szakértő válasza a mitrális szívbillentyű témában

        Kedves Bea!

        A fogyással nagy valószínűséggel csökkenni fognak a panaszok (hát még ha a cigarettát is sikerülne elhagyni! ), mindenesetre próbálja minél fokozatosabban bevezetni a terhelést. A mitralis prolapsus többnyire jóindulatú eltérés, viszont néhány esetben a billentyű jelentősebb mennyiségű vért engedhet vissza a kamrából a pitvar felé, ennek kizárása végett lehet, hogy érdemes lenne egy kontrollra elmenni.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        Dr. Bene Orsolya
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-01 19:56:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 12:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: